10 redenen om een online training te maken

Het maken van een online training is interessant voor vrijwel alle ondernemers. Jouw bedrijf kan meerwaarde bieden aan klanten, door middel van online trainingen en cursussen, en meerwaarde levert je altijd meer waardering op. Dit leidt weer tot een grotere groep loyale klanten, waardoor je je bedrijf kunt laten groeien. Begin nu jouw online academy via Skillba! Zo ben je binnen 15 minuten online!

Dé redenen om vandaag te starten met creëren!

Het maken van online trainingen biedt veel interessante voordelen voor ondernemers. Wij hebben een handige top 10 redenen gemaakt waarom ook jij vandaag nog zou moeten starten met het maken van een online training. Je vindt onze top 10 redenen hieronder.

1. Je genereert meer inkomen

De verkoop van online trainingen levert je een passieve bron van inkomsten op. Je kunt meer inkomen genereren terwijl je zelf focust op andere taken. Dit maakt het aanbieden van online trainingen vooral ook ideaal voor ZZP’ers die niet afhankelijk willen zijn van het ‘uurtje-factuurtje’ principe. Met een online training kun je 24/7 verkopen!

2. Je helpt méér klanten

Jij bent de expert in jouw vakgebied en dat betekent dat jij jouw klanten kunt helpen door hen onder meer tips, adviezen en kennis te geven. Een online training is dé manier om meer klanten de helpende hand aan te reiken. Er zit geen limiet aan het aantal klanten!

3. Je wordt als expert erkend

Als je online trainingen aanbiedt, dan heb je niet alleen alle mogelijkheid om jezelf als expert te presenteren. Je wordt ook als expert erkend. Dit zorgt ervoor dat mensen meer vertrouwen ontwikkelen in jouw bedrijf.

4. Het legt nieuwe kansen open

Je kunt makkelijk nieuwe kansen creëren door te starten met het maken van online trainingen. Er zijn namelijk nog veel meer opties. Denk eens aan een online workshop of aan het aanbieden van een e-book. Een online training is vaak een eerste stap naar veel andere kansen waar jij je voordeel uit kunt halen.

5. Je hebt een groot bereik

Je kunt een grote groep consumenten bereiken via online trainingen. Deze groep kun je vaak niet bereiken via de normale, fysieke routes. Wanneer je een groot en veelzijdig publiek wilt aanspreken, dan is de online weg dé weg om te bewandelen. Dit doe je prima met online trainingen.

6. Je zorgt voor een sterkere band

Tegenwoordig is het heel belangrijk om een sterke band te hebben met je klanten. Dit gaat niet vanzelf. Online trainingen zijn perfect om de banden aan te sterken. Je kunt je op een heel persoonlijk niveau opstellen en recht naar de klant communiceren. De online trainingen lenen zich perfect voor de persoonlijke, directe aanpak waarmee jij de onderlinge band met je klant snel versterkt.

7. Je ontwikkelt je eigen vaardigheden

Door naar jezelf op een video te kijken, kun je je communicatie- en presentatievaardigheden verbeteren. Je ontwikkelt dus eenvoudig je vaardigheden en deze nieuwe, sterkere vaardigheden helpen je om meer uit klantcontact te halen.

8. Je kunt nieuwe concepten testen

Veel ondernemers zitten een beetje ‘vastgeroest’ in het doen en laten als het om het bedrijf gaat. Het aanbieden van een online training is een goede manier om nieuwe concepten te testen. Wat werkt wel voor jouw bedrijf en wat werkt niet? Je leert er veel van en je kunt er effectief op inspelen.

9. Je kunt unieke samenwerkingen aangaan

Het mooie aan online trainingen is wel dat je deze trainingen vorm kunt geven op je eigen manier. Dit betekent ook dat er ineens meer mogelijkheden ontstaan om krachten te bundelen, met als doel om de klant extra meerwaarde te bieden. Sterke samenwerkingen zijn goed voor elk bedrijf.

10. Je onderscheid je van concurrentie

Consumenten kiezen het liefst voor het bedrijf dat hen nét dat beetje extra biedt, het bedrijf dat nét die ene stap extra zet. Jij kunt dit bedrijf zijn door online trainingen aan te bieden. Hiermee creëer je meerwaarde en laat je jezelf boven de concurrentie uitsteken.

Nu gratis kennismaken met online trainingen maken

Heb je nooit eerder een online training gemaakt? Dan is het fijn als je gebruik kunt maken van de mogelijkheden van een goed georganiseerd platform. Skillba is een platform waarop iedereen makkelijk en snel online trainingen kan maken. Daarnaast kun je gebruik maken van tal van handige tools, waaronder een iDEAL betaaloptie. Maak eens nader kennis met dit platform via www.skillba.com. Je hebt er nu de mogelijkheid om het gratis uit te proberen!