Opvallen als werkzoekende op LinkedIn doe je zo!

Als je als werkzoekende wilt opvallen op LinkedIn dan moet je er wel wat voor doen. Met ruim 3 miljoen vacatures op LinkedIn en ruim 500.000 werklozen is opvallen een ware sport geworden. Hoe zorg je er nu voor dat die recruiter jouw profiel gaat vinden en je een uitnodiging gaat sturen?

Opvallen op LinkedIn

Hieronder zijn enkele tips te vinden hoe je ervoor kunt zorgen dat je opvalt op LinkedIn.

1. Zorg voor een LinkedIn profiel

Als je denkt met die ene online sollicitatie via een welbekende vacaturesite (bv Monsterboard) voorlopig verzekerd te zijn van een uitnodiging voor een gesprek, blijf dan nog even achter je pc zitten. Zorg eerst eens voor een profiel op LinkedIn en je zal zien dat er een nieuwe wereld voor je open gaat.

2.Maak je CV compleet

Met je eigen profiel op LinkedIn bereik je al veel. Het is net als een CV aanmaken; je presenteert wat je hebt gedaan en waar je goed in bent. Anderen lezen jouw profiel en kunnen jou een bericht sturen. Maak het dus aantrekkelijk, zodat juist jíj door een potentiële nieuwe opdrachtgever gevonden wordt!

3. Verwerk je droomfuncties in de teksten

Wil je beter gevonden worden op LinkedIn? Verwerk dan de naam van je droomfunctie in je profielteksten en je zult automatisch meer gevonden worden

4. Sluit je aan bij groepen

Word lid van groepen op LinkedIn. Hierin zul je veel vacatures zien langskomen en je kunt kosteloos met mensen uit de groep privéberichten versturen.

5. Volg company pagina’s

Ga ook verschillende company pagina’s volgen. Hierop worden ook veel vacatures geplaatst. Reageer of af en toe op berichten van het bedrijf, zo val je extra op!

Vind je droombaan

Met een link naar je LinkedIn profiel op je huidige CV presenteer je je altijd beter dan de meer eenvoudige versies waarbij een vacaturezoekmachine jouw CV opstelt. Met meer dan 3 miljoen vacatures op LinkedIn vind jij gegarandeerd waar je al die tijd naar op zoek was!