3 Miljoen vacatures op LinkedIn, bye bye Monsterboard

LinkedIn heeft een recordaantal vacatures van drie miljoen bereikt. Het bedrijf had in 2014 wereldwijd 347 miljoen gebruikers. Dat is een enorme toename van gebruikers ten opzichte van het jaar daarvoor. En met twee nieuwe gebruikers per seconde, blijft dit aantal in rap tempo toenemen. Is dit het einde voor Monsterboard?

LinkedIn populair onder recruiters

Volgens LinkedIn zelf zoekt ruim 90% van de recruiters hun personeel op hun site. Het ziet er steeds meer naar uit, dat alle andere bekende vacaturesites het nakijken hebben. Linkedin wordt voor ondernemers en werknemers steeds belangrijker in hun zoektocht naar de juiste persoon of baan.

Netwerken 2.0

Door te linken met mensen uit je omgeving, bedrijven waarmee je bekend bent en vooral met onbekenden die voor jou interessant kunnen zijn, kun je aandacht trekken van de juiste mensen. Op die manier zou je gemakkelijker een baan kunnen vinden.

Jezelf professioneel presenteren

Om te kunnen profiteren van alle vacatures en andere voordelen van LinkedIn, begin je met jezelf aan te melden en het aanmaken van een goed profiel. Naast je CV en een goede foto heb je veel meer nodig om op te vallen tussen alle gebruikers, want driekwart van hen is net als jij op zoek naar een baan!

Wil jij ook voordeel halen uit alles wat LinkedIn heeft te bieden en leren hoe je dit het beste kunt aanpakken? Volg dan nu onze training!

Koers van aandeel Monsterboard (MWW) en LinkedIn

Zie hier de koers van Monsterboard en LinkedIn. Monsterboard is de afgelopen maanden aardig wat in waarde afgenomen.

View the full MWW chart at Wikinvest

View the full LNKD chart at Wikinvest