Content spinners voor blogartikelen; wel of niet doen?

Content spinners bestaan al enkele jaren en worden voornamelijk ook in de Verenigde Staten erg veel gebruikt. Het is een snelle en vrij makkelijke manier om een tekst in elkaar te zetten, zonder dat het moeite kost. De vraag is natuurlijk of dit ook aan te raden is.

Wat kun je met een content spinner?

Voor wie niet weet wat een content spinner is geven we graag een korte uitleg. We hebben het hier over een programma die een bestaande tekst omvormt tot een andere tekst. De meeste content spinners screenen de bestaande content en vervangen woorden door synoniemen. Hierdoor zou er een compleet nieuwe tekst ontstaan, maar in feite is het natuurlijk dezelfde tekst waarin andere woorden worden gebruikt om hetzelfde te vertellen.

Waarom worden content spinners gebruikt voor blogteksten?

Blogteksten moeten regelmatig worden geplaatst. Helaas is het zo dat je de inspiratie niet zomaar uit je mouw kan schudden wanneer er een blogje online moet verschijnen en ook is het zo dat je niet altijd de tijd hebt om een goede blogtekst te schrijven. De Amerikanen hebben er een trend van gemaakt om in deze gevallen tekst te stelen van een concurrent en deze tekst zelf online te plaatsen nadat deze is bewerkt door de content spinner. Op deze manier kun je dus eigenlijk binnen een paar minuten een blogtekst online zetten zonder dat je er ook maar enige moeite voor hebt gedaan.

De content spinner; waarom wel / niet?

Waarom wel? Hier kunnen wij ook geen enkele reden voor bedenken. Er zitten namelijk eigenlijk alleen maar negatieve kanten aan de content spinner. Heel veel woorden hebben geen synoniem, waardoor een aanzienlijk deel van de tekst gelijk blijft en dan spreken we nog steeds van pure plagiaat. Daarnaast is het programma niet in alle gevallen ‘slim’ genoeg om de juiste synoniemen te zoeken. Zo kan ‘trap’ worden vervangen door ‘schop’, terwijl er in de oorspronkelijke tekst wordt gesproken over een trap naar boven, bijvoorbeeld. Hierdoor wordt de tekst eerder een bij elkaar geraapt zooitje dan een mooie tekst met een goed verhaal. Niet doen dus!

Hoe regel ik dan de blogteksten?

Als je zelf onvoldoende inspiratie en / of onvoldoende tijd hebt om je blogteksten zelf te creëren, dan kun je het schrijven van je zakelijke blogteksten uitbesteden. De blogteksten worden dan uniek geschreven, waardoor je ook zeker weet dat de tekst door Google gewaardeerd wordt in plaats van geweerd in verband met plagiaat. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op als je meer wilt weten over het uitbesteden van je zakelijke blogartikelen.