5 Tips voor succesvolle Instagram Stories

Instagram Stories kunnen heel effectief zijn, zeker ook voor ondernemers. Je kan er veel leuke en doeltreffende dingen mee, maar dan moet je wel even weten hoe je dat aan moet pakken.

Zo maak jij jouw Instagram Stories succesvol!

Er zijn wat zaken waar je rekening mee moet houden als je wilt dat jouw Instagram Stories ook echt succes hebben. Wij hebben de 5 beste tips voor Instagram Stories voor je op een rijtje gezet.

1. Plaats voor doodles en teksten

Als je een video voor Instagram Stories wilt gaan maken, houd dan met het filmen al rekening met doodles en / of teksten die je er later nog bij wilt plaatsen. Zorg dat er ruimte langs de randen overblijft in het beeld, zodat je later niet in de moeilijkheden komt met het toevoegen van doodles en / of teksten. Er komen te vaak Instagram Stories voorbij waar personen ineens even niet meer zichtbaar zijn door tekst die in beeld komt. Zonde!

2. Instagram Stories: video’s of foto’s?

Instagram zelf draait voornamelijk om fotomateriaal. Stilstaande beelden, dat is waar het allemaal mee begonnen is. Je zou dan ook denken dat foto’s het in Instagram Stories ook beter doen, maar niets is minder waar. Video’s doen het aanzienlijk beter, en dan met name het videomateriaal met echte verhalen. Geen opsommingen, maar gewoon vertellen. Dat werkt het best.

3. Houd je smartphone in de juiste positie

Het is heel belangrijk om je smartphone verticaal vast te houden in plaats van horizontaal. Vaak wordt het toestel horizontaal vastgehouden, wat voor andere social media soms ook beter is, maar voor Instagram Stories is het nodig om verticaal te filmen. Doe je dit niet, dan komt de video namelijk zijdelings op het netwerk te staan.

4. Je Stories delen op je tijdlijn

Als je je Stories langer wilt behouden dan 24 uur, dan kan je ervoor kiezen om deze gewoon op je tijdlijn te plaatsen. Hier blijven je Instagram Stories staan en verdwijnen ze niet na 24 uur. Via de drie streepjes onder in beeld bij de gewenste video of foto in Instagram Stories kan je deze direct delen op je tijdlijn. Houd er hierbij wel rekening mee dat je publicatie langer moet duren dan drie seconden en dat deze wordt getoond op je tijdlijn in het vierkant.

5. Bestaande content in Instagram Stories plaatsen

Het kan natuurlijk zijn dat je iets op je cameraroll hebt staan dat je wilt gebruiken in Instagram Stories. Dit is mogelijk. Als je in je camerascherm omlaag veegt, dan zie je alle content van de laatste 24 uur. Hier kan je selecteren welke video of foto je wilt plaatsen.

Instagram Training

Heb jij interesse in een praktische Instagram Training, waarin natuurlijk ook Instagram Stories wordt meegenomen? Meld je dan direct aan!