Nieuwste hype: de Fidget Spinners

Je ziet ze overal: het apparaatje dat draait, zoeft en waarmee je trucs kunt doen. Het is een van de nieuwste rages op dit moment. Inderdaad, we hebben het hier over de fidget spinner. Oorspronkelijk is het apparaatje bedoelt voor kinderen met concentratieproblemen, maar of dat nu echt zo is, nu iedereen er mee rondloopt, is nog maar de vraag. Het is in ieder geval enorm populair en social media staat er vol mee!

Over de spinner

De spinner bestaat uit een draaischijf met kogellagers en daaromheen twee of meer uitsteeksels. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen zoals hout, plastic of metaal en je kunt ze in alle kleuren krijgen. Sommigen zijn specialer en zijn bijvoorbeeld glow-in-the-dark of hebben een speciaal ontwerp met extra lampjes. De prijs van de spinner ligt gemiddeld rond de vijf euro.

Concentratieproblemen

De spinner is eigenlijk ontworpen om kinderen met autisme of ADHD te helpen zich beter te concentreren. Door het gebruik van de spinner worden deze problemen niet geheel verholpen, maar het helpt wel zeker! Kinderen hebben een hogere friemelbehoefte dan volwassenen en kinderen met ADHD nog meer. Wanneer je in de klas zit en bezig bent, is het motorische deel van je brein niet actief. Spinners zijn perfect voor kinderen die moeite hebben met concentreren en altijd zitten te friemelen.

Wanneer je in de klas bezig bent, is het motorische deel van je brein niet actief. Als een kind naar een gesproken tekst aan het luisteren is, doet de rest van het brein heel weinig en dat verveelt zich dan. Je lijf wil kunnen bewegen. De spinner is een manier om toch iets te kunnen bewegen zonder dat dat onophoudelijk klikken met een pen is of voortdurend heen en weer wippen op een stoel. De omgeving heeft er dan ook veel minder last van, je ziet er bijna niets van en het maakt bij geen geluid als iemand met het apparaatje speelt.

Enorm populair

De spinners lijken niet aan te slepen. De verkoop gaat zo goed, dat er vaak meer dan honderden per dag worden verkocht. China, het land waar de spinners vandaag komen, heeft moeite om aan de grote vraag te voldoen. Ook bij ketens zoals Intertoys, Toys XL en Bart Smit is de populariteit goed te merken. Deze winkels staan volgeladen met tientallen kinderen aan de kassa. En dat allemaal voor dat ene apparaatje.

Trucs op YouTube

Hoelang deze rage nog aanhoudt weet niemand, maar voor nu wordt er in ieder geval flink gebruik van gemaakt. YouTube staat vol met trucs, tips en vlogs om het beste uit je spinner te halen. Bekijk hier een video met trucs voor beginners!

Succes op social media

Dat iets groot kan worden d.m.v. social media is nu wel gebleken. Wilt u zelf ook meer uit social media halen en naamsbekendheid opbouwen? Volg dan onze trainingen op maat en haal het optimale uit uw bedrijf!