Nieuw: Massa privébericht (DM) op Twitter

Twitter heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee het mogelijk is om privéberichten te sturen aan meerdere mensen tegelijk. Het bedrijf gaat hiermee in het vaarwater zitten van concurrenten als WhatsApp, die deze mogelijkheid al aanboden. Naast deze groepschat maakt Twitter het nu ook mogelijk om vanuit de Twitter-app op je smartphone filmpjes op te nemen, te bewerken en te delen met volgers.

Tweeten aan twintig mensen tegelijk

Een groepsbericht sturen op Twitter is heel eenvoudig. Je tikt het bericht, kiest uit je groep volgers de mensen die het bericht mogen ontvangen en verstuurt het bericht. Opvallend hieraan is dat je deze berichten ook kunt sturen aan mensen die jou wel volgen, maar die jij zelf niet volgt. De mensen die het berichtje hebben ontvangen kunnen er nu voor kiezen om deel te nemen aan je chat en binnen de conversatie te reageren.

Meer privacy voor Twitter-gebruikers

De nieuwe functie geeft gebruikers van Twitter meer privacy. Hiervoor was het namelijk gemeengoed dat conversaties gewoon in de openbare omgeving van Twitter werden gehouden, zodat iedereen deze kon volgen. Twitter kruipt op deze manier dichter tegen Whatsapp aan. Een beperking is wel dat gestuurde berichten, net als alle verzonden tweets op Twitter, niet langer mogen zijn dan 140 tekens.

Zelf ook groepschats gebruiken op Twitter?

Als je meer wil weten over de nieuwe functies van Twitter en hoe je deze en andere sociale media in kunt zetten voor je eigen onderneming, volg dan nu een van onze social media trainingen. Hierin worden alle mogelijkheden uitgelegd die je als ondernemer hebt op dit gebied.