Wie moet je volgen op Twitter?

Op Twitter is er een altijd doorlopend spelletje: als ik jou volg, volg jij mij dan? Of als iemand jou gaat volgen, dan ook volgen? Maar ben ik daar wel in geïnteresseerd? Wie zal er dingen Twitteren die binnen mijn vakgebied liggen en/of over mijn bedrijf gaan? Hieronder een aantal suggesties voor wie je als bedrijf kunt volgen op Twitter en waarom.

Volgen op Twitter

De korte berichtjes op Twitter kunnen ontzettend interessant zijn en veel informatie en/of feedback geven over jouw bedrijf of vakgebied. Daarnaast werkt het vaak zo dat mensen je terug gaan volgen, dus kun je ook nadenken over welke doelgroep jij wilt bereiken met de Tweets die het bedrijf zelf verstuurt. Een aantal ideeën voor interessante mensen die je kunt volgen:

Klanten of leveranciers

Door zowel bestaande en potentiële klanten of leveranciers te volgen zorg je ervoor dat je weet waar zij mee bezig zijn en blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen die bedrijven. Bovendien toon je interesse als je ze bij een eerstvolgend telefoongesprek kunt feliciteren met de lancering van hun nieuwe product!

Gebruikers van je dienst of product

De belangrijkste informatie die je van hen kunt krijgen is feedback! Weet hoe je product of dienst is bevallen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om meteen op negatieve feedback in te gaan en jezelf te verbeteren.

Contactpersonen in je regio of branche

Zij weten wat er in de buurt gaande is, zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in je werkveld en kun je hier eventueel tijdig op in gaan! Tip: volg @moniquevdvall!

Nieuwssites en weblogs

Ook deze Twitteraars geven informatie, niet alleen over wat er binnen jouw branche gebeurd, maar ook groter dan dat.

Inspirerende mensen

Om inspiratie op te doen voor nieuwe producten, diensten of gedachten om je bedrijf verder te ontwikkelen.

Relaties van LinkedIn en Facebook

Zo blijf je op de hoogte van elkaar.

Ontvangers van je nieuwsbrief

Zij zijn blijkbaar geïnteresseerd in jou en zitten in hetzelfde werkveld. Misschien is het wederzijdse interesse?

Bezoekers van evenementen

Om contacten te leggen en te onderhouden, wie weet rolt er iets uit!

Meer Twittertips

Heeft u moeite om op te starten met Twitter? Het is geen makkelijke taak om op Twitter de juiste mensen te volgen, gevolgd te worden en interessante Tweets te sturen naar anderen. Een twitter training kan hierbij wellicht helpen.