Dit is wat marketeers over video-inhoud zeggen

We zien steeds meer video-inhoud op social media. Dat betekent dat de impact van video steeds groter wordt. Eigenlijk betekent het ook dat je er als bedrijf niet meer onderuit kunt. Wie indruk wil maken via social media, heeft een focus op video-inhoud nodig. Het bedrijf Hubspot deed onderzoek naar wat marketeers, dé professionals op dit gebied, zelf zeggen over video-inhoud. De resultaten liegen er niet om.

Dit zijn de belangrijkste feiten volgens marketeers

Marketeers zijn erg actief met video-inhoud en weten alles van de impact van video op social media. Het is dan ook interessant om eens goed te kijken naar wat deze professionals te zeggen hebben over video-inhoud op social media. Wij delen natuurlijk de belangrijkste feiten met je.

De drie belangrijkste factoren

Volgens marketeers zijn de drie belangrijkste factoren voor de creatie van effectieve video-inhoud (1) het trekken van de aandacht van kijkers in de eerste paar seconden, (2) het effectief promoten van video’s en (3) het beknopt houden van video’s. Dit zijn dan ook de factoren waar marketeers de meeste aandacht aan moeten geven bij het maken van video-inhoud voor social media.

Video-inhoud maken wordt makkelijker

Video wordt steeds populairder en dat betekent ook dat er steeds meer tools beschikbaar komen om op relatief makkelijke wijze hoogwaardige video-inhoud te maken. 44 procent van de marketeers geeft aan dat het maken van effectieve video-inhoud enigszins eenvoudig is.

De beste video promotie strategieën

Volgens marketeers zijn er vier effectieve video promotie strategieën:

  1. Het promoten van video’s op social mediaplatforms;
  2. Het toevoegen van video’s aan de bedrijfswebsite of blog;
  3. h]Het optimaliseren van de titel en beschrijving voor SEO;
  4. Het weergeven van betaalde advertenties voor video’s.

Marketeers geven hierbij aan dat dit per bedrijf verschillend is en dat het belangrijk is om goed te kijken naar welke strategie het best bij elk bedrijf past.

Goed voor het bereiken van doelen

Algemene bedrijfsdoelen kunnen vaak goed bereikt worden via social media. Natuurlijk kan dit op verschillende manieren. Video-inhoud is zeker niet de enige vorm van inhoud die een rol speelt in het bereiken van deze doelen. Van de ondervraagde marketeers geeft 59 procent aan dat videomarketing in meer of mindere mate effectief is om de bedrijfsdoelen te bereiken.

Belangrijkere rol in de strategie

Het is duidelijk dat video-inhoud een steeds grotere en belangrijkere rol gaat spelen in de marketingstrategie van de meeste bedrijven. Bijna de helft van de marketeers, namelijk 47 procent, geeft aan dat videomarketing belangrijk is voor de algemene marketingstrategie van het bedrijf waarvoor ze actief zijn.

Een hoge ROI

De mening over de ROI van video-inhoud is verdeeld, maar wel positief. Meer dan de helft van de marketeers, namelijk 55 procent, geeft aan dat de ROI van videomarketing gemiddeld is. Meer dan 4 op de 10 van de marketeers geeft daarnaast aan dat de ROI van videomarketing hoog is.

Start met focussen op videomarketing

Hoe je het ook wendt of keert, voor elk bedrijf is het belangrijk om aan de slag te gaan met videomarketing. Video-inhoud is dé vorm van inhoud waarmee je nu scoort op social media. Vind je het lastig om zelf goede video-inhoud te maken? Je kunt het maken van je videocontent uitbesteden aan ons. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, advies of een offerte.