6 Manieren om je ROI op social media te vergroten

De ROI op social media vergroten, dat is natuurlijk één van de belangrijkste doelen van marketeers, merkbouwers en influencers. Je investeert niet alleen geld in social media, maar ook tijd. Hier wil je iets voor terugkrijgen, en zo veel mogelijk natuurlijk. Kortom, je wilt aan de slag om de ROI op social media te verhogen, maar hoe doe je dit? Wij geven je graag een paar tips.

Met deze tips verhoog je je ROI op social media

Je ROI verhogen op social media kun je op verschillende manieren aanpakken. Wij geven je graag een aantal tips om mee aan de slag te gaan.

1. Begrijp de zoekintentie van social media

Het begrijpen van zaken waar je voordeel uit kunt halen is één van de belangrijkste eerste stappen die je onderneemt. De zoekintentie is hierin heel belangrijk. Je moet weten hoe jij een verbinding legt tussen zoekers op social media en jouw pagina, post of product. Ga op onderzoek uit, ontdek op welke punten jij nog kunt verbeteren en zorg ervoor dat je écht alles weet van de zoekintentie die op social media aanwezig is.

2. Creatieve content is een must

Dit is natuurlijk al lange tijd zo, maar dit blijft ook zeker zo. Publiceer niet om het publiceren, maar publiceer om tips, adviezen en kennis te delen. Het gaat om het bieden van waarde, niet om het promoten van je bedrijf, je dienst of product. Creatieve, waardevolle content is key, altijd.

3. Werk samen met influencers

Influencers kunnen echt heel veel voor je doen, zeker in deze tijd. De invloed en de kracht van influencers blijven namelijk groeien. Het is goed om eens te gaan ontdekken welke influencer goed bij jouw business past en hier een samenwerking mee aan te gaan. Kies je influencer wel altijd bewust. Het is belangrijk dat deze relevant is voor jouw bedrijf, merk, product of dienst.

4. Verwerk social media in je marketing strategie

Op dit moment zijn er vaak nog twee strategieën in gebruik, namelijk eentje voor social media en eentje voor marketing. Het is goed om deze samen te voegen. Neem je social media strategie op in je marketing strategie.

5. Houd nieuwe social media functies bij

De sociale kanalen veranderen voortdurend en voor diverse kanalen geldt dat er vooral veel extra functies voor bedrijven worden toegevoegd. Houd deze goed bij en zorg ervoor dat je er direct goed bekend mee raakt. Op deze manier blijf je up-to-date en maak je steeds gebruik van de nieuwste opties om succes uit social media te halen.

6. Ontdek mogelijkheden met marketing experimenten

Experimenteer! Een belangrijke boodschap. Meten is weten, dat is inmiddels wel bekend. Toch, wat nu werkt, hoeft niet voor je te werken over een half jaar, bijvoorbeeld. Voer met regelmaat marketing experimenten op social media uit om te zien wat voor je werkt, en wat niet.

Blijf up-to-date met social media

Social media is onmisbaar voor bedrijven in deze tijd. Je kunt er echt maximaal succes mee behalen en je ROI steeds verhogen. Wel is een juiste aanpak dan heel belangrijk. Haal jij niet voldoende ROI? Wij helpen je! Volg eens een social media training bij ons en je zal zien dat ook jij je ROI op social media kunt verhogen.