LinkedIn: dé nieuwe plek voor bedrijfsvideo’s

linkedin video

LinkedIn video is er, eindelijk. Bijna alle grootste social media sites bieden al een optie op het gebied van video. Denk aan Facebook, Instagram en Twitter. Maar waar bleef LinkedIn? Het sociale netwerk voor professionals is dan nu eindelijk ook overstag gegaan en biedt LinkedIn video voor professionals en bedrijven.

Waarom LinkedIn video?

LinkedIn heeft er nu uiteindelijk voor gekozen om het ook mogelijk te maken om video’s te uploaden. Je kunt dus nu video’s gaan delen met je zakelijke netwerk. De vraag is natuurlijk wat het kanaal wil bereiken met LinkedIn video. Hiervoor zijn meerdere redenen gegeven door LinkedIn. Op de eerste plaats zijn de video’s bedoeld voor iedereen die via het netwerk kennis wil delen. Hierbij kan het gaan om bedrijven of experts, maar ook om werknemers met ambities. Daarnaast kunnen de video’s volgens LinkedIn worden ingezet om projecten met beeld onder de aandacht te brengen.

Meer persoonlijkheid op LinkedIn

Van alle sociale netwerksites is LinkedIn toch wel de minst persoonlijke. Mensen hangen de vuile was buiten op veel andere netwerken, bij wijze van spreken, maar op LinkedIn gaat het echt alleen om zaken. Juist omdat het alleen om zaken gaat vinden veel mensen het lastig om persoonlijk over te komen. De LinkedIn video zou hier verandering in moeten brengen. Met beeld heb je namelijk veel meer mogelijkheden om persoonlijkheid in je profiel en je updates te leggen. LinkedIn zelf geeft aan dat het wil blijven investeren in nieuwe mogelijkheden om nader tot elkaar te komen op het professionele vlak. Contacten worden persoonlijker wanneer men iemand in levende lijve kan zien.

Video’s uploaden met je smartphone

Het is niet mogelijk om video’s via de computer te uploaden. Dit kan uitsluitend via de LinkedIn app op je smartphone of tablet. Vervolgens is het mogelijk om je video direct te delen via andere kanalen, namelijk Facebook en Twitter. Zo hoopt LinkedIn dat veel mensen gebruik gaan maken van deze optie om bedrijfsvideo’s en productfilmpjes te uploaden. Het zou LinkedIn wat ‘levendiger’ moeten maken.

Nieuwe mogelijkheden voor bedrijven

De nieuwe video optie van LinkedIn kan zeker een meerwaarde bieden aan LinkedIn. Bedrijven en professionals krijgen er weer een nieuwe mogelijkheid bij om zichzelf op unieke wijze neer te zetten. Is het dan de bedoeling dat je dit doet met je kinderen op de achtergrond of met je kat op schoot? Nee, zeker niet. LinkedIn maakt heel duidelijk dat het wel de bedoeling is dat het netwerk nog altijd uitsluitend op business gericht is. Video’s waarin te veel ‘privé’ te zien is worden dan ook niet gewaardeerd.

Wil jij ook een bedrijfsfilm op LinkedIn?

Als de mogelijkheid er toch is, dan wil je er natuurlijk ook gebruik van maken. Het is alleen aan te raden om een LinkedIn video te uploaden wanneer je zeker weet dat deze 100% in orde is. Twijfel je en wil je het maken van een sterke en pakkende bedrijfsfilm uitbesteden? Reken dan op onze creatieve inslag!