LinkedIn Events is na zeven jaar terug!

Een van de favoriete functies op LinkedIn was de LinkedIn Event functie. Deze functie zat al redelijk snel in LinkedIn, maar werd offline gehaald in 2012. LinkedIn ging de focus leggen op andere producten. Wij dachten dat we deze functie kwijt waren, maar niks is minder waar want LinkedIn heeft Events opnieuw gelanceerd! Een prachtige functie om ook precies te zien wie er naar je evenement komt!

LinkedIn Event

LinkedIn Event houdt in dat je een evenement op LinkedIn kan aanmaken. Hierdoor zien al jouw connecties dat jij een evenement organiseert. Vervolgens kunnen jouw connecties aangeven of dat ze geïnteresseerd zijn en/of willen komen naar jouw evenement. Zo weet jij dus als organisator precies wie er allemaal naar jouw evenement komen en kan je alvast contact zoeken bij je gasten. Dat is het gave aan deze functie!

Voor mensen die vaak beurzen of seminars organiseren is deze functie dus erg handig, omdat ze gelijk meer zichtbaarheid creëren. Dus organiseer jij binnenkort een evenement? Maak hem dan nu aan via LinkedIn! Hieronder een korte handleiding, maar er is ook een uitgebreide LinkedIn Event handleiding.

Terug van weg geweest

Zoals we net al zeiden was de functie in 2012 gestopt. Dit kwam doordat er te weinig tijd was om aandacht te besteden aan deze functie en omdat er te veel nieuwe ontwikkeling bij LinkedIn ontstonden. LinkedIn moest zich daarom op andere (belangrijkere) dingen focussen. Maar na zeven jaar optimaliseren is deze functie eindelijk weer actief.

Aan de slag

Maar hoe ga je nu aan de slag met LinkedIn Event? Zet ten eerste de taal van je profiel even op het Engels (doe je via dit linkje). Vervolgens zie je aan de rechterkant de Event knop staan. Door hier op te klikken kun je direct een openbaar of privé evenement aanmaken.

Zie jij de Event knop nog niet verschijnen? Geen paniek! Dit komt doordat LinkedIn op dit moment de functie naar al haar profielen aan het uitrollen is. Waarschijnlijk heb jij hem binnenkort dus gewoon ook!

LinkedIn Event aanmaken

Vervolgens kun je heel eenvoudig je evenement aanmaken. Het ziet er precies hetzelfde uit als bij je persoonlijke profiel. Vul gewoon alle velden in en stel een leuke foto in.

Wij hebben hier een voorbeeld evenement aangemaakt:

Daaronder geef je de tijd en locatie aan.

Vul hier ook de URL in van de website waar mensen zich kunnen aanmelden.

Evenement online

Je evenement staat nu op online! Je kunt deze vinden in de rechter menubalk.

Evenement promoten

Nu moet je mensen uitnodigen. Dit moet je één voor één doen.

Je connecties krijgen dan deze melding onder ‘Mijn Netwerk’.

Nieuws in evenement delen

Net als bij Facebook kun je ook berichten delen rondom het evenement. Als beheerder kun je op de ’tijdlijn’ van het evenement berichten posten.

LinkedIn Training

Wil je meer halen uit het zakelijk gebruik van LinkedIn en de Event module? Volg dan een 1-op-1 LinkedIn training waar de Event functie uitgebreid zal worden behandeld!