Linkbuilding: alles wat jij wilt weten!

Linkbuilding: wat zijn de prijzen? Hoe doe je het? Wat levert het op en hoeveel tijd kost het? Kom het nu te weten. Start direct met lezen!

Linkbuilding: wat zijn de prijzen?

Het eerste waar je natuurlijk meer over wilt weten is het prijskaartje. Helaas is er geen vast prijskaartje aan linkbuilding te hangen. Linkbuilding is uniek en anders voor elke website. Daarnaast speelt de markt waarin je actief bent ook een rol. De linkbuilding prijzen hangen samen met de manier waarop linkbuilding voor jouw website wordt ingezet. Wel is het natuurlijk altijd verstandig om eerst vrijblijvende offertes aan te vragen en prijzen (en resultaten!) te vergelijken.

Hoe doe je het eigenlijk?

Linkbuilding draait om het opbouwen van relevante backlinks. Deze backlinks worden ook wel eenrichtingsverkeerhyperlinks genoemd. Linkjes ruilen is dus niet de bedoeling. Met de backlinks kun je onder meer de zichtbaarheid in Google verbeteren. De strategie voor het verkrijgen van backlinks bevat onder meer e-mailbereik, public relations, tools en contentmarketing. Bouw relaties op en probeer sterke, relevante backlinks te verzamelen. Vooral de relevantie is heel belangrijk. Linkjes naar jouw website op websites die helemaal niets met jouw branche te maken hebben zijn niet interessant voor linkbuilding.

Wat levert linkbuilding je op?

Linkbuilding levert je veel op. Je kunt namelijk op veel verschillende manieren je voordeel doen met relevante backlinks. Hieronder vind je de 10 belangrijkste voordelen die je uit linkbuilding kunt verkrijgen:

  1. Verbetert relaties en netwerken in je niche
  2. Vestigt je merk als een autoriteitsstem
  3. Continu en aanhoudend verwijzingsverkeer
  4. Grotere zichtbaarheid en blootstelling
  5. Betere informatie en inhoud van hogere kwaliteit voor lezers
  6. Toename van websiteverkeer
  7. Verbetering van de zoekpositie
  8. Hogere websitemetrieken en SEO-scores
  9. Betere geloofwaardigheid en reputatie
  10. Meer verkoop- en omzetkansen

Hoeveel tijd kost linkbuilding?

Hoeveel tijd het kost om backlinks te verzamelen is per website en in elke markt anders, maar we kunnen je natuurlijk wel meer vertellen over hoeveel tijd het kost om een backlink te laten ‘werken’. Het bedrijf Exstreamist deed hier onderzoek naar. Er werden 20 backlinks tegelijk geactiveerd voor dit onderzoek. Alle backlinks verwezen naar dezelfde pagina, welke vóór de start op plaats 9 van Google stond. Tussen de 5 en 10 weken tijd werden er ranksprongen gezien en na 10 weken had de webpagina positie 5 verkregen. Er werden dus in 10 weken tijd 4 plaatsen gewonnen. De gemiddelde tijd waarin linkbuilding voor je werkt wordt dus vastgesteld op 10 weken.

Aan de slag met linkbuilding

Linkbuilding is belangrijk en dat blijft het ook. Ben jij er nog niet heel actief mee, of misschien wel helemaal niet? Dan is het goed om er eens (verder) mee aan de slag te gaan. Natuurlijk helpen wij je graag. Neem gerust contact met ons op als jij wilt weten wat wij precies voor jou kunnen doen als het om linkbuilding gaat.