7 tips om meer winst te maken

Maak je als bedrijf wel genoeg winst? Misschien vind je dat je genoeg winst maakt. Maar misschien kan dit nog wel een stuk meer zijn. Uiteraard zou het zonde zijn om dit te laten liggen. Hieronder enkele tips om het bedrag onder de streep op te krikken. Pas deze tips toe en zorg voor focus!

Tips voor meer winst

Hieronder geef ik je graag 7 tips om meer winst te maken.

Tip 1: Wees onderscheidend

Wanneer je je als bedrijf onderscheid van anderen, hebben klanten een reden om bij jou, en niet bij de concurrent hun geld uit te geven.

Tip 2: Benchmarking

Kijk eens in de markt naar wat concurrenten vragen voor de producten/diensten. Het kan zomaar zo zijn dat je prijs best wat omhoog kan.

Tip 3: Kosten reduceren

Kijk nog eens kritisch naar je kosten en uitgaven. Wellicht valt hier op te besparen. Misschien is het geen slecht idee om die oude machine te vervangen door een die minder kost in onderhoud.

Tip 4: Kies je leverancier zorgvuldig

Bekijk goed welke leveranciers allemaal aan jou zouden kunnen leveren. Offertes opvragen van meerdere leveranciers is uitstekend om de goedkoopste te bepalen.

Tip 5: Wees kritisch naar je leverancier

Wordt er wel geleverd naar tevredenheid? Je wilt dat je klanten het optimale product ontvangen. Verwacht dit dan ook van je leverancier.

Tip 6: Durf te onderhandelen

Met onderhandelen kun je uitkomen op een prijs die een stuk lager ligt. Hiermee kun je vrijwel alleen maar winst op boeken.

Tip 7: Productiviteit

Luister goed naar je werknemers. Zij zouden u waardevolle tips kunnen geven in hoe de productiviteit omhoog kan!

Je kunt ook de Masterclass ‘Succes is mindset’ volgen om meer winst te gaan maken.