5 tips om Pinterest in te zetten voor SEO

Social media activiteiten dragen ook bij op het vlak van SEO, Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Je kunt dus op social media ook zeker rekening houden met de impact van je activiteiten op SEO. Pinterest is een uitstekend kanaal om je SEO te boosten, vooral omdat het gewoon heel eenvoudig is.

Boost je SEO via Pinterest met deze tips

Wil jij goed focussen op SEO en maak je zakelijk gebruik van Pinterest? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Pinterest is ideaal in te zetten om je SEO te boosten. Het is niet eens heel lastig, dus iedereen kan ermee aan de slag. Hieronder vind je onze 5 slimme tips.

1. Linkbuilding

Naarmate het Pinterest-verkeer blijft toenemen, nemen ook de linkbuilding en SEO-kansen toe. Als marketeers begrijpen we allemaal hoe belangrijk het is om backlinks naar onze website en inhoud te maken. Met Pinterest kun je de beschrijving bewerken en een directe link toevoegen naar je blogartikel of website, die dan iedereen die geïnteresseerd is een directe link geeft naar je website.

2. Pin je eigen inhoud

Niets is makkelijker dan je eigen inhoud te promoten en dit werkt echt voor SEO. Door je eigen inhoud vast te zetten maak je een rechtstreekse link naar de oorspronkelijke bron. Dit betekent dat je niet alleen makkelijk zorgt voor meer verkeer naar je website, maar het betekent ook dat je een bron creëert voor iedereen die naar het betreffende onderwerp zoekt. Ideaal om je SEO effectief te boosten.

3. Gebruik trefwoorden

Laat jouw inhoud opvallen in de zoekresultaten door effectieve zoekwoordtargeting te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat iedereen die naar een specifiek onderwerp zoekt jouw inhoud kan vinden. Het doel is om consumenten in je niche toe te staan ​​jouw pins eenvoudig te vinden en te delen.

4. Categoriseer je pins

Laat Pinterest SEO in je voordeel werken door de categoriefunctie in je voordeel te gebruiken. Zorg voor een goede organisatie en let op de juiste focus. Hierbij is het goed om vooral ook te letten op de titels die je aanmaakt voor je boards. Ontdek waar jouw doelgroep op zoekt en gebruik deze informatie binnen je titels. Wees niet bang om creatief te zijn, want dat maakt je uniek

5. Reageer op pins van anderen

Het reageren op pins van anderen is een onderbenutte tool binnen Pinterest. Op Facebook bijvoorbeeld is het heel gebruikelijk om met elkaar te communiceren over inhoud. Op Pinterest blijft dit vaak een beetje achter, zeker bij bedrijven. Het reageren op vastgezette inhoud kan interesse en nieuwsgierigheid opwekken. Het kan leiden tot een goed gesprek en tot het vergroten van de persoonlijke en zakelijke naamsbekendheid. Goede relaties helpen je zeker bij het boosten van je SEO, dus het is de tijdsinvestering meer dan waard.

Is een Pinterest training iets voor jou?

Pinterest is zeker interessant voor bedrijven. Toch denken veel bedrijven dat Pinterest voor hen juist niet interessant of relevant is. Is dit wel zo? Bedrijven die goed actief zijn op het sociale netwerk weten er zeker succes uit te halen. Volg eens een Pinterest training om te ontdekken hoe Pinterest ook voor jouw bedrijf werkt.