Linkbuilding in 2020: het blijft belangrijk!

Voor ondernemers die in 2020 willen scoren in Google blijft linkbuilding een must, de voordelen van linkbuilding liegen er niet om. Het algoritme van Google is in de afgelopen jaren sterk veranderd, maar het hebben van een natuurlijk en sterk linkprofiel naar je website is must. Dit zorgt ervoor dat je hoger in ranking gevonden gaat worden

In dit artikel nemen we de voordelen van linkbuilding met je door. Ook kijken we naar de enkele belangrijke trends voor 2020 rondom beter gevonden worden in Google.

Wat is linkbuilding precies?

Bij het bepalen van de organische zoekresultaten gebruik Google meer dan 200 criteria. Zo kijken ze o.a. naar de inhoud, de betrouwbaarheid, de snelheid en de lengte. Ze kijk ook naar het aantal linkjes die naar die pagina linken. Als jij een lokaal museum hebt en de website van de VVV en de gemeente linken naar je, dan heb je twee backlinks. Hoe meer relevante links hoe hoger je komt.

Linkbuilding is het bouwen van kwalitatieve links naar een website.

Aandachtspunten bij linkbuilding

Iedere ondernemer of internet marketeer moet regelmatig bezig zijn met het opbouwen van een sterk linkprofiel voor zijn website. Het kan een tijdrovende klus zijn als je maar wat zit aan te klooien. Gelukkig zijn er ook gespecialiseerde bureau’s zoals Rankingmasters.nl in Haarlem die klanten door het hele land helpen. Hierbij enkele aandachtspunten bij linkbuilding.

1. Kwaliteit vs kwantiteit

Je zult wellicht denken: hoe meer backlinks ik koop of plaats hoe beter. Nee, zo werkt het al enkele jaren niet meer. Linkbuilding werkt alleen goed als je echt de tijd neemt om kwalitatieve links probeert te krijgen. 100 linkjes van ponyclubs zijn voor jouw museum niet heel relevant in de ogen van Google.

2. Geautomatiseerd linkjes plaatsen

Er zijn veel bedrijven die stunten met lage linkbuilding prijzen. Erg aantrekkelijk, maar als Google ziet dat je binnen 3 dagen opeens 60 nieuwe backlinks hebt, dan komt dat spammerig en onnatuurlijk over. Maak vooral geen gebruik van geautomatiseerde services!

3. Vergeet interne links niet!

Google heeft recent aangegeven dat de waarde van interne links op je website iets beter gaan meetellen in de ranking. Zorg er dus voor dat je op je pagina een duidelijk structuur hebt en dat je een duidelijk linkpatroon hebt.

Wat levert linkbuilding op?

Hoger komen in Google is de droom van veel ondernemers, maar waarom eigenlijk? Het merendeel van de zoekers naar jouw producten of diensten klikt op de eerste, tweede of derde zoekresultaat. Sta je daartussen, dan komen er meer potentiële kopers op je site en heb je dus een grotere kans op omzet!

Wat kost linkbuilding

De prijzen van linkbuilding variëren per website en markt. Heb je een website in het vergelijken van autoverzekeringen, dan kost het opbouwen van een sterk linkprofiel veel meer tijd. Wil je echter met je kapsalon in Dronten beter gevonden worden, dan kost dit veelal minder tijd en geld. Vraag altijd een offerte aan en doe een gratis SEO scan.