Kik Messenger VS WhatsApp – De voor- en nadelen

Snel een berichtje versturen of even ‘bijpraten’ met een collega, vriend of vriendin. Niet meer per telefoon maar per Kik Messenger of WhatsApp. Deze zijn gratis en het kan op ieder moment van de dag. Wat zijn de voor- en nadelen van deze messengers apps?

Wat is WhatsApp?

WhatsApp is een berichtenprogramma dat via uw mobiele internetverbinding op uw mobieltje werkt. Bijna overal is tegenwoordig wifi beschikbaar of als u een mobiel internetabonnement hebt dan kunt u gratis sms’en. Men kan de berichtjes zo lang maken als men wil, want er wordt niet naar het aantal woorden gekeken. Op deze manier kan men hele gesprekken versturen zonder dat extra belminuten kost.

Wat is Kik Messenger en wat zijn de voordelen?

Kik Messenger is net als WhatsApp één van de vele sociale netwerken, en is samen met WhatsApp de meest populaire gratis berichtendienst over de hele wereld. De verschillen tussen deze twee kunt u vinden in hun interfaces, de manier van verbinden met de contacten. Kik Messenger maakt geen gebruik van telefoonnummers, maar van de gebruikersnaam en stelt dat hierdoor de privacy gegarandeerd is.

Een belangrijke functie van Kik Messenger is dat u een ander foto’s, maar ook YouTube-video’s kunt sturen zonder het huidige gesprek te verlaten. U hoeft niet uit het gesprek om een link te kopiëren, maar kan meteen een filmpje zoeken en delen met één persoon of met leden in een groepsgesprek. YouTube video’s zijn niet meteen voorhanden, maar met een zogenaamde Kikcard wel.

De voordelen van WhatsApp

Het grootste pluspunt van WhatsApp is dat je gratis kan sms’en met wie u maar wil. WhatsApp heeft een speciale functie waarmee u een groepsgesprek kunt starten met uw vrienden of collega’s. Dit is handig als u een vergadering of bijeenkomst wilt plannen. Ieder groepslid kan zijn datum doorgeven en de reactie is meteen zichtbaar voor ieder groepslid.

Een ander voordeel is, dat men als men onderweg of op vakantie iets leuks tegenkomt, dit onmiddellijk kan delen met anderen. Met WhatsApp kun je meteen een foto naar anderen sturen, zo kan die ander meegenieten en kijken wat je bedoelt. Tevens kun je bij WhatsApp een bericht inspreken en dit gratis versturen zonder extra kosten.

Ten slotte…

WhatsApp is zo populair omdat een bericht versturen snel, bijzonder gebruikers vriendelijk en gratis mogelijk is. Ook kun je via WhatsApp verbinding maken met internationale telefoonnummers. En het allerbelangrijkste is dat het aantal WhatsApp gebruikers vijf maal groter is dan bij Kik. Zo kunt veel contacten in uw WhatsApp lijst een bericht sturen. Dus WhatsApp wint het duidelijk van de Kik Messenger.