Je Instagram post boosten: hoe doe je dat?

Het is mogelijk om een Instagram post te boosten. Hiermee zorg je ervoor dat je een bepaalde post op Instagram inzet voor het bereiken van een bepaald doel. Je kunt de betreffende post als het ware extra promoten. Op deze manier kun je als bedrijf meer succes uit Instagram halen, maar hoe boost je een Instagram post? Dat leggen wij je natuurlijk graag uit.

Eenvoudig je Instagram post boosten in 5 stappen

Wil jij een Instagram post extra promoten? Dan kun je eenvoudig je Instagram post boosten. Wij hebben een handig stappenplan voor je opgesteld om dit te doen. Het enige wat jij hoeft te doen is het stappenplan volgen om direct jouw Instagram post te boosten.

Stap 1: Klik op ‘Bericht promoten’

De eerste stap is heel eenvoudig. Ga naar de Instagram post die je wilt boosten, of promoten. Onderaan dit bericht zie je in een blauwe button ‘Bericht promoten’ staan. Klik hierop om door te gaan naar stap 2.

Stap 2: Selecteer je doel

Je wilt je Instagram post natuurlijk niet zomaar boosten. Hier heb je een goede reden voor, en Instagram wil deze reden graag van jou weten. Je kunt bijvoorbeeld aangeven of je promotieweergaven wilt aantrekken, of je meer websiteverkeer wilt bereiken of bijvoorbeeld meer bezoekers op je profiel wilt ontvangen. Je ziet in deze stap meerdere opties staan, dus je hoeft enkel de juiste optie voor jouw post aan te klikken.

Stap 3: Kies je doelgroep

Instagram wil vervolgens graag van jou weten wie jij precies wilt bereiken. Wie is jouw publiek? Je hebt hierin wederom meerdere opties om uit te kiezen. Het gaat om drie verschillende mogelijkheden voor targeting, namelijk automatisch, lokaal of handmatig. Kies je voor automatisch, dan kies je voor targeten van mensen die overeenkomen met je bestaande volgers. Kies je voor lokaal, dan kun je targeten op een specifieke locatie. Wil je je op specifieke personen, interesses of plaatsen targeten? Dan kies je hier voor de handmatige selectie.

Stap 4: Instellen van de duur en je budget

Het is natuurlijk belangrijk om te bepalen voor hoe lang je de Instagram post wilt boosten en welk bedrag je hiervoor over hebt. Instagram schat het verwachte bereik en de klikken die je post zal aantrekken nadat je het budget en de advertentieduur van je post hebt ingesteld.

Stap 5: checken en lanceren

Als laatst is het natuurlijk belangrijk om alles nog even goed te controleren. Als je alles hebt ingesteld, dan vraagt Instagram je om alle ingestelde parameters nog eens te bekijken. Zie je iets dat toch niet helemaal klopt, dan kun je het corrigeren. Is alles juist ingesteld? Dan kun je direct je Instagram post boosten.

Haal meer uit je beste Instagram posts

Door je Instagram posts te boosten, kun je meer uit je activiteiten op dit sociale kanaal halen. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je alleen de beste posts promoot, zeker omdat er kosten aan verbonden zijn. Wil jij precies weten hoe jij meer uit je Instagram activiteiten haalt? Volg dan eens een Instagram training bij ons!