IGTV en Instagram feedvideo’s worden Instagram Video

IGTV kennen we natuurlijk allemaal van Instagram. We zijn allemaal wel bekend met deze video’s en we krijgen ook allemaal de melding van Instagram met de vraag of we een korte video verder willen kijken via IGTV. Heb je deze melding al een tijdje niet gehad? Dat kan. Er is namelijk iets veranderd. Sinds 5 oktober zijn IGTV en Instagram feedvideo’s namelijk gefuseerd. Nu vormen zij samen Instagram Video.

Instagram Video: alles in één formaat

Het grootste verschil tussen IGTV en Instagram feedvideo was wel het formaat. Hier is nu een einde aan gekomen met de komst van Instagram Video. Alles heeft nu namelijk één formaat. Gecombineerd zullen de beide videoformaten op een nieuw Video-tabblad op je profiel staan, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om alle geweldige video-inhoud die je aan het maken bent op één plek te bekijken. Een belangrijk punt waar je wel rekening mee moet houden, is dat je te maken hebt met een nieuwe indeling. Wij vertellen je graag meer over wat jij moet weten over deze nieuwe indeling.

Uploaden gaat nog steeds van de filmrol

Je uploadt nog steeds video’s van de filmrol op dezelfde manier en maakt een nieuw bericht. Wat dit betreft is er op dit moment niet veel veranderd. Videobewerkingsfuncties, zoals bijsnijden, filters en taggen voor locaties en mensen, worden nieuwe optionele functies. Hieraan kun je dus wel veranderingen opmerken.

Crossposten is nu mogelijk

Het is nu mogelijk om video’s te crossposten, direct naar Instagram Stories, gedeeld via een direct message (DM) en gedeeld op Facebook. Voor velen is dit een fijne functie, vooral omdat het mogelijkheden biedt om veel tijd te besparen. Instagram marketeers zullen dan ook blij zijn met de optie tot crossposten.

Vertoning van voorbeelden in de feed

Videovoorbeelden duren 60 seconden in-feed, tenzij de video in aanmerking komt voor advertenties. Wanneer dit laatste het geval is, dan is de tijd aanzienlijk korter. We hebben het dan over een tijd van slechts 15 seconden.

Gebruik maken van één dashboard

Dashboards: daar hebben we er meer dan genoeg van. Er zijn mensen die het vooral heel verwarrend vinden om gebruik te maken van meerdere dashboards en voor deze mensen is er nu goed nieuws. Inzichten in feedposts en video inzichten worden gecombineerd in één dashboard. Dit biedt interessante voordelen. Het maakt het allemaal overzichtelijker, wat prettig is, maar het zorgt ook voor een eenvoudigere monitoring.

IGTV advertenties zijn niet meer

Dit klinkt misschien wat sneu, maar het betekent gelukkig niet dat de IGTV advertenties verdwijnen. Wel verdwijnt de term. Uiteindelijk is IGTV nu gefuseerd en dat betekent dat de naam komt te vervallen. Deze term wordt dus ook niet meer gebruikt voor de advertenties die worden getoond. De IGTV-advertenties worden nu InStream-videoadvertenties genoemd.

Volg eens een Instagram training

Video wordt steeds belangrijker op social media en het is dan ook niet vreemd dat we steeds veranderingen en verschuivingen op video gebied zien. We kunnen steeds meer, maar er vallen ook zaken af. IGTV wordt InStream en feedvideo’s vallen nu onder Instagram Video. Wil jij met videomateriaal aan de slag op Instagram, maar kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je graag. Volg eens een Instagram training bij ons en je bent weer helemaal up to date!