Instagram wedstrijd organiseren? 5 tips!

Een Instagram wedstrijd organiseren kan je veel opleveren. Veel Instagrammers doen graag mee aan een leuke wedstrijd, waardoor je veel aandacht krijgt. Wel is het dan natuurlijk belangrijk dat je het goed aanpakt.

Maak gebruik van onze Instagram tips voor wedstrijden!

Wil jij een leuke wedstrijd op Instagram organiseren? Dan wil je natuurlijk een optimaal succes uit de wedstrijd halen. Hierdoor is het nodig om het op de juiste manier aan te pakken. Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij 5 praktische tips voor je.

1. Houd je aan de regels

Niet alles is zomaar toegestaan op social media. Je Instagram wedstrijd kan door mensen van over de hele wereld worden gezien. Zorg er daarom voor dat je goed bekend bent met de geldende regels en wetten voor de regio of het land waar jij op focust en geef ook duidelijk aan wat jouw focusgebied is. Daarnaast heeft Instagram zelf natuurlijk ook regels waar je je aan moet houden.

2. Stel goede regels op

Een goede wedstrijd heeft duidelijke regels nodig. Stel deze op, zodat ze voor iedere deelnemer duidelijk zijn. Hierbij is het uiteraard ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de regels makkelijk terug te vinden zijn. Je kunt deze bij de wedstrijd plaatsen, maar je kunt de regels ook op je website plaatsen en hiernaar verwijzen met een link.

3. Geef aan wie de wedstrijd organiseert

Het is altijd goed om duidelijk aan te geven dat jij de wedstrijd organiseert. Voor de volledigheid kun je hierbij vermelden dat Instagram zelf niet bij de wedstrijd betrokken is. Om problemen te voorkomen plaatsen veel bedrijven een notitie bij hun Instagram wedstrijd zoals: ‘Deze wedstrijd wordt op geen enkele manier gesponsord, goedgekeurd, beheerd door, of in verband gebracht met, Instagram’.

4. Voorkom ongewenste tags

Instagram draait voor een groot deel natuurlijk om tags. Het is daarom ook heel makkelijk om ongewenste tags te ontvangen en daar zit je als bedrijf niet op te wachten. Natuurlijk kunnen mensen anderen onder jouw post taggen om hen op de Instagram wedstrijd te wijzen, maar plaats een duidelijk verzoek om het merk niet te taggen op foto’s van anderen. Zo kun je voorkomen dat jouw merk wordt getagd op foto’s waar jouw bedrijf helemaal niet mee in verband kan worden gebracht.

5. Bied ondersteuning

Het komt vaker voor dat mensen een Instagram wedstrijd niet helemaal begrijpen of er een vraag over hebben, en deze vervolgens neerleggen bij de support van Instagram. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Plaats daarom bij je wedstrijd altijd een melding waarin duidelijk wordt aangegeven waar men terecht kan met vragen of voor ondersteuning. Zo voorkom je dat Instagram zelf wordt benaderd over jouw Instagram wedstrijd.

Succesvoller worden op Instagram?

Een Instagram wedstrijd kan zeker bijdragen aan het bereiken van meer succes op Instagram, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden om succes te boeken op dit sociale kanaal. Wil jij hier alles over weten? Volg dan eens een Instagram training of neem voor al je vragen vrijblijvend contact met ons op!