Social media in Amerika; halen we hen ooit nog in?

Amerika spreekt voor velen toch wel tot de verbeelding. Het land waarin alles groots, extreem en ‘altijd meer’ moet zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de Amerikaanse social media. Wat is de laatste stand van zaken in Amerika en wat kunnen wij hiervan leren?

Amerika aanzienlijk succesvoller

Natuurlijk heeft Amerika meer personen online als het gaat om social media, maar als we alles in verhouding gaan zetten, dan nog wint Amerika het ruimschoots van Nederland. De sociale netwerken doen in Amerika betere zaken dan waar ook ter wereld, en dit geldt ook voor de bedrijven die zich in Amerika op social media presenteren.

Bedrijven op social media

Social media is tegenwoordig ook echt ’the place to be’ voor ondernemingen. Tegenwoordig groeit een bedrijf aanzienlijk sneller dan voor de komst van social media. Echter, dan moet social media natuurlijk wel ingezet worden! In Nederland spreken we op dit moment over een ruime 40% van alle bedrijven die daadwerkelijk actief zijn op social media. Hierbij zien we meer jonge en grote bedrijven online dan wat de wat meer ervaren en kleinere bedrijven.

In Amerika bevindt 88,2% van alle bedrijven zich op social media. Dat is dus ruim het dubbele! De Amerikaanse bedrijven nemen social media marketing makkelijker en sneller op in hun strategie, ongeacht of dit wordt uitbesteed of zelf wordt verzorgd. Ook wordt hier een snellere groei verwacht. In 2017 zou het al zomaar 90% kunnen zijn.

Amerika bewijst het succes van social media

Al die Amerikaanse bedrijven die zich presenteren op social media laten direct ook het bewijs zien dat deze strategie werkt. Merken worden uiteraard gevolgd op social media, om verschillende redenen. Uit onderzoek is gebleken dat 53% van alle volgers van Amerikaanse merken ook daadwerkelijk meer loyaliteit tonen aan deze merken. Hier doen de merken natuurlijk hun voordeel mee, en zo kunnen de bedrijven sneller groeien.

 Tijd voor de Nederlanders

Het is zonde dat Nederlandse bedrijven niet zo actief op social media zijn dan de Amerikaanse ondernemingen. Dat het in het voordeel van het bedrijf werkt, dat is wel bewezen. Als een bedrijf zoveel succes kan hebben op social media in een groot land als Amerika, dan liggen de kansen voor Nederlandse ondernemingen natuurlijk verhoudingsgewijs hoger. Het wordt dus echt tijd voor een inhaalslag om ons net zo succesvol te mogen noemen als de Amerikanen.

Wil jij direct aan de slag?

Wil jij meteen beginnen met het realiseren van jouw zakelijk succes op social media? Dan helpen wij je natuurlijk graag verder. Zo kan je bij ons terecht voor een gerichte content marketing training of een interessante social media workshop of training.