Instagram marketing: 5 tips voor meer effect!

Instagram marketing behoort tot de meest succesvolle vormen van social media marketing van dit moment. Wanneer we Instagram vergelijken met andere sociale kanalen, dan zien we dat de aanpak compleet anders is. Waar de meeste kanalen draaien om tekst, draait Instagram natuurlijk vooral om beeld. Alles gaat om de visuele waarde van een post en dat betekent dat het nodig is om unieke aandacht aan Instagram marketing te besteden.

Gebruik deze tips voor Instagram marketing

Natuurlijk wil jij zo veel mogelijk succes halen uit je inspanningen op Instagram. Hiervoor heb je een goede, sterke en vooral treffende marketingstrategie nodig. Wij helpen je graag bij het zorgen voor een treffende aanpak. Hieronder vind je 5 tips voor meer effect met Instagram marketing.

1. Creëer een band met je volgers

Je volgers zijn waardevol. Jouw succes wordt bepaald door je volgers. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan jouw volgers, om hen te laten weten dat je hen waardeert. Creëer een band met hen, bijvoorbeeld door af en toe posts van hen te delen. Dit is een blijk van waardering die je zonder twijfel terug krijgt.

2. Vergeet ruwe reclame

Ruwe reclame is op veel plaatsen zeer effectief, maar niet op Instagram. Dit sociale kanaal is niet gemaakt voor ruwe reclame. Natuurlijk kun je wel reclame maken, maar dan uitsluitend op een creatieve en subtiele wijze. Daarnaast is het ook belangrijk om meer aandacht te besteden aan andere posts dan aan reclame. Hier is de 20/80-regel van toepassing, dus 20 procent reclame (maximaal) en 80 procent andere posts met waardevolle inhoud.

3. Werk samen met de juiste influencers

Influencers kunnen veel voor je bedrijf, product, dienst en merk doen. Hier zit wel een belangrijke voorwaarde aan vast. Een influencer moet namelijk wel perfect aansluiten bij jouw business. Ga dus niet zomaar met de eerste influencer die je tegenkomt aan de slag, maar ga uitgebreid op zoek naar de juiste influencer om er maximaal succes uit te halen.

4. Hou het simpel

Instagram draait voor 95 procent op visuals. Het kan natuurlijk heel verleidelijk zijn om je visuele content te voorzien van een lange tekst, met informatie en links. Doe dit niet. Op Instagram geldt: houd het zo simpel mogelijk als het om je tekstuele toevoegingen gaat. Kort, bondig en vooral krachtig! Natuurlijk is het wel altijd goed om voldoende hashtags bij je visuele content te plaatsen. Ook hier geldt wel: kies je hashtags bewust.

5. Maak een connectie tussen Instagram en je website

Weet je dat het mogelijk is om je Instagram account te verbinden aan je website? Wanneer je deze koppeling maakt, dan worden je Instagram posts ook op je website weergegeven. Hiermee zorg je voor een werking die twee kanten op gaat, waardoor je eenvoudig zorgt voor meer bezoekers op je website en meer volgers op je Instagram account. De perfecte combinatie om meer effect te krijgen van Instagram marketing.

Pak Instagram marketing slim aan!

Instagram marketing levert je veel succes op, maar alleen als je werkt volgens de juiste strategie. Vind je het lastig om een effectieve strategie te bepalen of wil je gewoon alles over Instagram weten voor je begint? Dan is een Instagram training de perfecte keuze voor jou!