Instagram account verwijderen: zo doe je dat!

Instagram speelt in het leven van de één een veel grotere rol dan in het leven van de ander. We mogen er eerlijk over zijn: we vinden Instagram gewoon niet allemaal even leuk. Dat geeft ook helemaal niet. Je bent niets verplicht. Als je dat wilt, dan kun je je Instagram account gewoon verwijderen. Daarnaast kun je ook best even een pauze inlassen om te zien hoe het leven zonder Instagram bevalt. Wij vertellen je graag meer over het verwijderen van je Instagram account.

Zorg wel dat je het écht zeker weet

We balen allemaal wel eens van social media en we balen ook allemaal wel eens van Instagram in het bijzonder. Je hebt een superleuke foto geplaatst, vind je zelf, en de eerste reactie is erg negatief. Ja, dan heb je er de pest in! Het gebeurt vaak dat mensen een Instagram account willen verwijderen om een negatieve reactie, een negatieve ervaring of een woordenwisseling op Instagram. Ga in dit geval niet overhaast te werk, want je kunt er spijt van krijgen. Als je jouw Instagram account verwijderd in een opwelling, dan is de kans groot dat je later op deze beslissing terug wilt komen. Helaas zijn al je video’s, reacties, likes, opgeslagen foto’s en andere afbeeldingen dan al permanent gewist. Je bent écht alles kwijt. Zorg er dus wel voor dat je écht zeker weet dat je van je Instagram account af wilt.

Zo verwijder je je Instagram account

Heb je er goed en lang genoeg over nagedacht en wil je echt een einde maken aan jouw Instagram account? Dan heb je een computer nodig. Je kunt je account namelijk niet via de app op je smartphone of tablet verwijderen. Heb je een computer gevonden? Volg dan onderstaande stappen.

 • Ga naar de website van Instagram
 • Log in met het account dat je wilt opheffen
 • Je kunt je feedback noteren in het veld (vrijwillig)
 • Vul je wachtwoord in
 • Kies voor ‘Mijn account definitief verwijderen’
 • Klaar!

Eerst even proberen zonder Instagram?

Heb je het gevoel dat je Instagram wilt verwijderen, maar weet je het toch niet 100 procent zeker? Dan is er ook een mogelijkheid om eerst eens te proberen hoe het is zonder Instagram. Kijk gewoon eerst of het je bevalt voordat je een definitieve keuze maakt. Je kunt namelijk je account ook even pauzeren. Dit doe je als volgt, ook via de browser en niet via de app:

 • Ga naar de website van Instagram
 • Log in op het account dat je wilt pauzeren
 • Klik op je gebruikersnaam (rechtsonder)
 • Klik op ‘Profiel bewerken’ onder je profielnaam
 • Scrol helemaal naar beneden
 • Klik op ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’
 • Klaar! Je pauze start nu!

Heb je genoeg van de pauze van Instagram en heb je besloten om je account gewoon te houden? Dan hoef je alleen maar in te loggen en je account is weer actief. Tijdens je pauze kun je dus niet ‘stiekem’ even inloggen. Een inlog zorgt voor nieuwe activatie.

Gooi je bedrijfsaccount niet weg!

Het is natuurlijk zeker ook mogelijk om je bedrijfsaccount te verwijderen van Instagram. Wij zouden dit zeker afraden. Je kunt namelijk echt veel succes uit Instagram halen. Is dit je tot op heden niet gelukt? Dan heb je waarschijnlijk gewoon een nieuwe strategie nodig, die beter bij je past en je meer oplevert. Hier helpen wij je natuurlijk graag mee. Neem direct contact met ons op of schrijf je in voor een Instagram training.