7 x Inspiratie voor pakkende video’s

Wil jij pakkende video’s maken die jouw doelgroep aanspreken en werkelijk hun doel bereiken? Natuurlijk wil je dat! Videocontent wordt steeds belangrijker, zowel op de zakelijke website als op social media. Het is altijd een goed idee om met videocontent aan de slag te gaan, maar hoe maak je nu pakkende video’s? Daar helpen wij je graag bij. 🎥

Zorg voor afwisselende video’s voor je doelgroep

Jouw doelgroep bestaat uit personen die kunnen worden omschreven als jouw ideale klant. Dit betekent echter niet dat iedereen binnen jouw doelgroep hetzelfde is. De ene persoon zal producten willen zien, de ander wil liever een rondleiding door je bedrijf zien. Juist daarom is het belangrijk om te focussen op verschillende soorten videocontent voor je bedrijf, zodat je iedereen binnen je doelgroep op zijn tijd kunt aanspreken. Wij geven je graag 7 x inspiratie voor pakkende video’s.

1. Laat nieuwe product updates zien

Innovatie is belangrijk en steeds meer bedrijven zorgen ervoor dat zij hier voldoende op focussen. Dit betekent dat je met regelmaat nieuwe producten aan je aanbod toevoegt of dat je bestaande producten een update geeft. Krijgt een product nieuwe functies of komt deze in een nieuwe variant beschikbaar? Deel het! Het is een ideale manier om je product direct op de kaart te zetten. Is de productupdate geïnspireerd op de feedback van je doelgroep? Dan heb je natuurlijk helemaal een klapper te pakken!

2. Stel een vraag

Het is altijd goed om een video te beginnen met het stellen van een vraag. Op de eerste plaats zorgt dit er direct voor dat je de aandacht te pakken hebt. Daarnaast kun je een hoge mate van betrokkenheid verwachten, zeker als je jouw kijkers aanmoedigt te reageren. Mensen geven graag hun mening en leveren ook graag input als zij hierom gevraagd worden. Maak hier gebruik van.

3. Neem de kijker mee op een uitje

Organiseer je een evenement? Ga je naar de beurs of woon je misschien wel een congres bij? Neem de kijker mee en deel de ervaring. Het is een mooie manier om je kijker echt te betrekken bij wat je doet. Daarnaast is het voor de kijker een unieke manier om kennis te maken met waar jouw bedrijf voor staat en wat er allemaal gebeurt. Het belangrijkste is wel dat dit een goede manier is om de band met je kijkers te versterken.

4. Ga voor een leuke videotour

De videotour is ideaal om eigenlijk dezelfde redenen waarom het ideaal is om de kijkers mee te nemen op een uitje. Je haalt de kijker echt binnen in jouw dag en deelt een ervaring die zij anders niet zouden zien. Een videotour kan een rondleiding door je hele bedrijf zijn, maar ook een kantoorrondleiding of juist een werkvloerrondleiding. Heb je een gezellige bedrijfstuin of een leuk terras? Neem de kijker dan eens lekker mee naar buiten!

5. Een dag uit het leven van…

Elke medewerker binnen jouw bedrijf heeft een andere werkdag. Iedereen heeft immers eigen taken, maar iedereen beleeft alles ook anders. Juist daarom is het ideaal om af en toe eens een kijkje te bieden in een dag uit het leven van… (medewerker). Op deze manier laat je meer zien van de processen die in jouw bedrijf gaande zijn, maar je geeft ook meer persoonlijkheid aan je videomateriaal. Je haalt de kijker dichterbij. Dat is belangrijk.

6. Educatieve of praktische inhoud

Wat kan de kijker van jou leren? Welke praktische tips heb jij waar jouw kijkers echt hun voordeel mee kunnen doen? Ga hierbij creatief te werk. Hoe halen zij het beste uit jouw product of hoe kunnen zij geld besparen als zij iets nét even iets anders aanpakken? Ga er even voor zitten en denk erover na. Educatieve en praktische video’s zijn tegenwoordig heel populair. Maak daar zeker gebruik van.

7. Door gebruikers gegenereerde inhoud

Ben je echt even door je inspiratie heen of heb je gewoon geen tijd of zin om een video te maken? Bedenk je dan dat niet elke video-inhoud die jij post ook daadwerkelijk van jou af hoeft te komen. Deel relevante video’s van anderen en bespaar op die manier tijd. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je toestemming hebt om videomateriaal van iemand anders te gebruiken. Wil je dus een video van een website van iemand anders delen? Vraag hier dan altijd eerst even toestemming voor.

Je kunt het maken van video’s ook uitbesteden

Voor het maken van videomateriaal geldt eigenlijk hetzelfde als voor het schrijven van zakelijke blogs: het is gewoon niet voor iedereen weggelegd. Dan maar links laten liggen? Zeker niet! Het is belangrijk om actief te bloggen en indruk te maken met sterke videocontent. Wij kunnen je daarbij helpen. Zo kun je je zakelijke blogs uitbesteden aan ons en hebben wij alles in huis voor het maken van professionele video’s. Benieuwd? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.