Korte video’s worden steeds populairder op social media

Voorheen namen mensen nog wel de tijd om langere video’s te bekijken op social media, maar nu gaat de voorkeur toch echt uit naar korte video inhoud. YouTube blijft natuurlijk de grootste op het gebied van video. Hier is een grote variatie aan videolengten te vinden. Op andere sociale kanalen, zoals Instagram, Facebook en natuurlijk ook TikTok, draait het eigenlijk allemaal om korte video inhoud. Het is een groeiende trend die zich voort zal blijven zetten. Bedrijven doen er dan ook goed aan om met korte video’s aan de slag te gaan op social media.

Marketeers beschouwen korte video als essentieel

De marketeers weten natuurlijk precies wat wel werkt op social media, en wat niet. Van alle marketeers geeft maar liefst 92 procent aan dat korte video op dit moment al essentieel is binnen hun marketingstrategie. Daarmee mogen we wel stellen dat de korte video voor het grootste deel van de bedrijven eenvoudigweg onmisbaar is.

Het videomomentum is alleen maar toegenomen naarmate grote sociale kanalen, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn, hun videomogelijkheden verbeteren om de groeiende populariteit en nieuwe trends in te halen. Interessant is daarnaast ook dat steeds meer marketeers ook TikTok meenemen in de marketingstrategie.

Hoort TikTok thuis in de marketingstrategie?

Korte video’s zijn een populair fenomeen geworden bij een jonger publiek. Generatie Z is de drijvende demografische factor achter deze trend, maar anderen volgen dit voorbeeld. Het is duidelijk waarom korte boeiende video’s zo wijdverbreid zijn. Ze zijn eenvoudig te maken en redelijk goedkoop, wat resulteert in geweldige door gebruikers gegenereerde inhoud.

TikTok is the next social media!

Kijken we puur naar deze feiten, dan kunnen we eigenlijk al de conclusie trekken dat TikTok inderdaad thuis hoort in de marketingstrategie van bedrijven die up to date willen blijven. TikTok is dan wel vooral een platform voor de jongste generatie social media gebruikers, maar we zien ook dat de generaties daarboven ook meer naar TikTok bewegen. Het is voor bedrijven dus zeker een goed idee om TikTok mee te nemen in de strategie.

Instagram heeft deze trend veroorzaakt

Volgens experts is Instagram verantwoordelijk voor het veroorzaken van de trend van korte video inhoud. Instagram zette de stap naar het kortere videoformaat en introduceerde het op haar platform in de vorm van Instagram Reels. Hoewel hun belangrijkste demografie verschilt, heeft dit type video microcontent ook een boost gekregen in populariteit. Naarmate de aandachtspanne van generatie op generatie kleiner wordt, zal deze contenttrend alleen maar toenemen.

Meer influencers met korte video inhoud

Influencers gebruiken de korte video’s bijvoorbeeld om producten en diensten van partners te promoten bij hun publiek. We zien het aantal influencers op social media sterk toenemen en steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. TikTok lijkt zeker ook tot de favorieten van influencers te behoren, vooral omdat het daar redelijk eenvoudig is om een grote groep volgers op te bouwen. Bedrijven kunnen hier effectief van profiteren door samen te gaan werken met de juiste influencers voor korte video inhoud.

Welke influencer past het best bij jouw bedrijf?

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met korte video inhoud, maar je kunt ook gaan samenwerken met een influencer. Steeds meer bedrijven ervaren hier de belangrijke voordelen van, zoals uiteraard het verkrijgen van aandacht van een groot publiek. Wel is het dan belangrijk dat je samenwerkt met een influencer die bij jou en je product, dienst of merk past. Kom je er niet helemaal uit?

Wij adviseren je graag. Wij hebben al meerdere bedrijven gekoppeld aan de juiste influencers. Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.