Facebook videoadvertenties voor smartphones

Uit een zeer recente studie van Facebook blijkt dat, zeker tijdens de huidige COVID-19 periode, het internetgebruik enorm is toegenomen. Dit omvat ook de gebruiksduur op de smartphone en natuurlijk de duur van activiteiten in de sociale netwerken. Voor ons betekent dit dat we meer dan ooit aandacht moeten besteden aan een optimale aanpassing van onze advertenties voor mobiele apparaten!

Een video zonder geluid maken

Geluid kan veel betekenen in advertenties. Je zou denken dat het geluid gewoon vervelend is! Maar meestal zijn video’s die zonder geluid werken visueel extreem sterk. Als iemand in een zakelijke omgeving zit, of misschien wel in een collegezaal, dan is het bijzonder vervelend als er ineens een geluid van een video klinkt. Daarom de tip: Ontwerp de video met het geluid uitgeschakeld en zorg ervoor dat je bericht uit je video zonder geluid aankomt! Voeg ondertitels toe of breng jouw boodschap over met dynamische tekst en afbeeldingen in plaats van een voice-over. Verras de gebruiker wel positief zodra hij de video met geluid aanzet. De ervaring van Facebook is dat videoadvertenties met ondertiteling de video weergavetijd met gemiddeld 12% verhogen.

Mensen scannen inhoud sneller via mobiel

Mensen in Facebook- en Instagram-feeds scannen inhoud zeer snel, zeker wanneer zij gebruik maken van een mobiel apparaat. Scrollen gaat dan ook makkelijker op een scherm dan met een muis. Op een smartphone besteed je gemiddeld 1,7 seconden aan bepaalde content in vergelijking met 2,5 seconden op een computer. Het verschil lijkt klein, maar is aanzienlijk.

 

Maak videomateriaal geschikt voor mobiel

We weten allemaal dat videoadvertenties het erg goed doen. We weten ook allemaal dat steeds meer mensen deze advertenties zien via een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. Studies hebben aangetoond dat videoadvertenties die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten 27% meer kans hebben om de merkbekendheid te vergroten, en 23% meer kans om een ​​sterkere merk-boodschap-verbinding te creëren, dan video’s die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. In de praktijk betekent dit vooral dat je moet letten op de lengte van de video’s. In de regel mogen de video’s niet langer zijn dan 15 seconden. Voor jou betekent dit: het verhaal zo goed mogelijk samenvatten en in 15 seconden de essentie samenvatten.

Breng jouw merk altijd vroeg naar voren

‍In die 15 seconden zijn de eerste paar seconden van je video uiterst cruciaal. In de meest succesvolle videoadvertenties voor mobiele apparaten wordt het merk in de eerste drie seconden getoond. De boodschap van het merk verschijnt snel en op een begrijpelijke manier die interesse wekt. Let dus op de tijdspanning en probeer de hoofdboodschap eerder over te brengen. Experimenteer met ongebruikelijke methoden die de conventionele spanningsboog uitbreiden door te spelen met de elementen tempo, ritme en volgorde.

Vergeet de CTA knop niet!

De call-to-action, ook wel CTA, wordt gezien als een prestatie verhogend instrument en moedigt de gebruiker aan om verder te gaan dan de tekst in de advertentie. Laat de gebruiker precies weten wat er gebeurt wanneer ze op uw advertentie klikken. Wat wil je uiteindelijk bereiken? De volgende CTA’s zijn momenteel bijvoorbeeld in Facebook beschikbaar:

 • ‍Downloaden
 • Informeer naar de presentatietijden
 • Meer hierover
 • Luister nu
 • Bericht versturen
 • Bekijk het menu
 • Nu winkelen
 • Register
 • Bekijk meer
 • Een afspraak aanvragen
 • Nu toepassen
 • Boek nu
 • Neem contact met ons op

‍Let op de leesrichting!

Ook dit klinkt misschien logisch, maar we zien het nog vrij vaak verkeerd gaan. Let goed op de leesrichting in je videoadvertentie. De voorkeurs leesrichting voor een advertentie is van links naar rechts en van boven naar beneden. Daarom werken teksten die rechts of onder een afbeelding staan ​​het beste. Zo krijgt de bovenste helft van een advertentie de meeste aandacht, de onderste helft krijgt pas later aandacht en in mindere mate. Houd hier rekening mee.

Zorg dat je impact hebt op social media

De sociale kanalen, en zeker Facebook, bieden eindeloos veel mogelijkheden als het om adverteren gaat. Videoadvertenties zijn populair en zeker de moeite waard om mee aan de slag te gaan. Vind je dit lastig of wil je hulp en ondersteuning om een start te maken, zodat je zeker weten impact hebt op social media? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.