Video mag niet ontbreken in je online cursus!

Video is een echte must als het om je online cursussen gaat. Gebruik effectieve beelden om je communicatie over te brengen, om de betrokkenheid bij jouw cursussen te vergroten en om makkelijker naam te maken op social media. Visuele inhoud hoort gewoon een standaard onderdeel van je online cursus te zijn. In dit blog bespreken we de voordelen van video in je online training!

Waarom is visuele inhoud zo belangrijk?

Communiceren naar je doelgroep toe is weinig zinvol als je publiek de communicatie niet inhoud. Als jouw boodschap niet op de juiste wijze wordt overgebracht, dan wordt deze eenvoudigweg niet onthouden. We krijgen tegenwoordig zo veel informatie te verwerken dat het moeilijk is om informatie te onthouden die wat moeilijker te verteren is. Onderzoeken hebben aangetoond dat onze hersenen visuals sneller kunnen verwerken en dat we ze beter kunnen onthouden.

“Onze hersenen moeten zo veel informatie verwerken dat zij steeds selectiever worden in wat zij gaan verwerken en doorsturen naar het geheugen.”

De belangrijkste voordelen van video in je online cursus

Het is altijd een goed idee om video op te nemen in je online cursus. Je ondervindt er gegarandeerd veel voordelen van. Hieronder vind je een aantal van deze belangrijke voordelen:

  • Videomateriaal wordt sneller verwerkt door de hersenen
  • Visuele content wordt makkelijker onthouden
  • Met video kun je meer mensen van verschillende niveaus bereiken
  • Je vergroot de betrokkenheid met videomateriaal
  • Video zorgt voor een persoonlijkere toon

Binnen het online academy platform Skillba kun je eenvoudig video’s plaatsen voor je klanten!

De betrokkenheid vergroten met video’s

Video’s zorgen er dus voor dat de boodschap beter overkomt, sneller verwerkt wordt en goed opgeslagen wordt in het geheugen. Toch zit er nog een belangrijk voordeel aan, namelijk op het vlak van betrokkenheid. Video’s zorgen namelijk direct voor een sterkere betrokkenheid. Er is onderzoek gedaan naar het effect van bedrijfspagina’s op social media mét en zonder video’s. Hieruit bleek dat de bedrijven die gebruik maakten van visuals maar liefst 180 procent meer betrokkenheid genoten.

Een mooie kans om viral te gaan

Video’s zien we tegenwoordig dagelijks. Het is dan ook zo dat steeds meer mensen de grote voordelen ervan opmerken. Visuals zorgen voor meer betrokkenheid, meer resultaat en ook meer reacties. Op social media kun je hier ook zeker je voordeel mee doen. Het zal je maar gebeuren dat jouw video viral gaat! Dat is voor velen een droom die uitkomt en – in jouw geval – natuurlijk ook direct een boost voor je online cursussen!

Video’s laten zich makkelijk delen

Videomateriaal laat zich heel gemakkelijk delen. Wil jij jouw online cursus promoten? Dan plaats je een video bij je promotie en je start met delen. Juist omdat video’s beter aanslaan dan andere vormen van content zorg je eenvoudig voor meer deelacties. Dit zorgt direct voor meer aandacht voor jouw online cursus. Heb je meerdere online cursussen online staan? Dan zullen mensen die enthousiast zijn over je eerste cursus zeker kijken naar wat je nog meer te bieden hebt. Zo word je op een makkelijke manier steeds succesvoller.

“Ik scrol altijd snel langs mijn tijdlijn, maar bij de video’s las ik toch even een pauze in om te bekijken waar het over gaat.”

Besteed aandacht aan de inhoud van je video’s

Effectieve beelden zijn buitengewoon krachtig wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt om een ​​boodschap te communiceren. Hoewel visuals een geweldig communicatiemiddel zijn, omdat ze zich lenen voor creatieve vrijheid, moet je altijd unieke en waardevolle content maken en verspreiden voor het beste effect. Een ongepaste video kan meer kwaad doen dan helemaal geen visuele inhoud. Besteed dus wel voldoende aandacht aan je visuals.

Deel je kennis met een online cursus!

Wil jij jouw kennis online gaan verkopen door middel van online cursussen? Goed idee! Je kunt bij Skillba vandaag nog starten met het aanmaken met je eerste online cursus, mét sterke visuele content. Veel succes!