Mobielonvriendelijke websites moeten verdwijnen

In 2020 bezit bijna 3/4 van de wereldbevolking een smartphone en/of tablet. Nu lijkt 2020 nog ver weg, maar we zitten er zo aan. Het lijkt immers alsof het gisteren was dat we allemaal zenuwachtig waren of de computers zouden crashen bij de overgang van 1999 naar 2000.

Een responsive website wordt nu al een must

Heb je nog geen responsive website, dan wordt het echt tijd dat je hier direct iets aan gaat doen. Het is nu al zo dat websites vaker bezocht worden vanaf een mobiel device dan vanaf een desktop. De frustraties lopen dan ook hoog op wanneer een website niet goed toont op een smartphone of tablet. Dit kost je klanten!

Plezier je klanten en jezelf!

Mensen lopen in de stad en vragen zich af waar ze nu het beste dat ene product kunnen kopen. Zij pakken de smartphone om het antwoord te vinden. Werknemers moeten nog een verjaardagscadeau bestellen en gebruiken de pauze om even snel een bestelling te doen, via de smartphone! De smartphone is steeds vaker het device waarmee men op internet gaat. Het is dan ook bijzonder vervelend als jouw website niet goed toont, niet goed werkt of niet te besturen is met een smartphone. Mensen willen tegenwoordig snel antwoorden vinden, snel bestellen en snel raadplegen. Een niet-responsive website combineert niet met dit idee, en dus lopen jouw klanten over naar de concurrent. Doe daarom je klanten, en vooral ook jezelf, een plezier door nu al over te stappen op een responsive website.

Maar liefst 73% van de smartphone gebruikers wordt woedend

Bijna driekwart van alle smartphone- en tabletgebruikers wordt letterlijk woedend wanneer een website nog niet responsive is gemaakt. Dit betekent niet alleen dat jouw website de volgende keer direct vermeden wordt, maar het betekent ook dat hierover gesproken wordt. Woede moet worden geuit. Grote kans dus dat de omgeving van deze persoon ook binnen korte tijd weet dat jouw website niet werkt op mobiele apparaten.

Google gaat je straffen

Ook Google heeft meer dan genoeg van websites die bezoekers frustreren. Daarom wil Google ook voorkomen dat mensen via de zoekmachine op deze mobielonvriendelijke websites terecht komen. Dit betekend dat Google deze websites gaat degraderen en responsive websites hoger gaat plaatsen in de resultaten. Sta je door SEO bovenaan in de resultaten, maar heb je nog geen responsive site? Dan kan je je goede positie snel gedag zeggen als je hier geen verandering in brengt.

Je goede posities behouden

Waarschijnlijk heb je geïnvesteerd in SEO. Het is dan ook zonde als dit alles verloren gaat. Wil jij je goede posities behouden, of wil jij juist je posities verbeteren? Dan zorg je voor een goede combinatie van SEO en een responsive website. Voor een gerichte SEO-training ben je bij ons natuurlijk aan het juiste adres.