Facebook koopt tbh om verder te groeien

Facebook tbh

Facebook heeft weer een aankoop gedaan om door te kunnen groeien. In augustus 2017 werd de app tbh gelanceerd in enkele staten van Amerika. De app staat dan ook eigenlijk nog in de kinderschoenen, want deze is nog altijd niet te gebruiken in heel Amerika. Toch zag Facebook er nu al veel toekomst in, waardoor Mark Zuckerberg een kleine 100 miljoen dollar uit de portemonnee heeft getrokken om tbh over te kopen van de ontwikkelaars.

Wat is tbh voor een app?

Tbh is een app die dus nog maar zo’n twee maandjes bestaat. Wel kan er zeker worden gezegd dat het direct een hit was in Amerika, want dagelijks maken er op dit moment meer dan 2,5 miljoen mensen gebruik van. Het is een app waarmee je polls kunt aanmaken die worden voorgelegd aan je online vrienden. Tbh staat voor to be honest, vrij vertaald ‘om eerlijk te zijn’. Dit geeft direct aan wat de bedoeling van de app is. Iemand stelt een vraag middels een poll en het is de bedoeling dat iedereen hier eerlijk antwoord op geeft.

Vragen worden eerst gecontroleerd

Alle vragen die via tbh worden gesteld middels een poll worden eerst goedgekeurd. Hiermee wil de app voorkomen dat deze wordt gebruikt voor online pesten of andere negatieve doeleinden. De app werd ontwikkeld door vier jonge appontwikkelaars. Zij krijgen dus elk een kleine 25 miljoen dollar van Facebook. Daarnaast worden zij ook niet aan de kant geschoven, want zij hebben direct een bureau gekregen in het Facebook kantoor. Een dikke portemonnee en een mooie baan dus!

Facebook neemt de app nog niet op

Dat tbh populair is, dat is wel zeker. In twee maandjes tijd werden er meer dan een miljard antwoorden verstuurd. Facebook is dan ook van mening een zeer goede aankoop te hebben gedaan. Wel geeft het sociale netwerk aan dat de app voorlopig gewoon zal blijven zoals deze is. Tbh zal dus niet direct weer verdwijnen in een Facebook functie. Dit is wel het idee voor de toekomst. Facebook zegt al na te denken over hoe tbh een vast onderdeel van het sociale netwerk  kan worden. Hierbij wordt er nagedacht over de mogelijkheid om tbh verder te ontwikkelen voor bedrijven.

Facebook effectief inzetten

Het ziet ernaar uit dat Facebook weer een functie gaat ontwikkelen die ook voor bedrijven interessant kan zijn. Nu kunnen mensen via tbh alleen vragen aan vrienden sturen, maar het ligt voor de hand dat er de mogelijkheid voor bedrijven komt om vragen voor te leggen aan klanten. Een interessante ontwikkeling! Wil jij Facebook optimaal effectief inzetten voor je bedrijf? Volg dan eens een Facebook training.