Facebook betrokkenheid 2021: 7 tips!

Betrokkenheid op Facebook realiseren blijkt niet altijd eenvoudig. Zeker als je net begint op dit sociale kanaal kan het vrij lastig zijn om te zorgen voor betrokkenheid en interactie. We geven daarom ook altijd duidelijk aan dat het vooral ook een kwestie van geduld en doorzetten is. Daarnaast zijn er natuurlijk meer dingen die je kunt doen om sneller te zorgen voor meer betrokkenheid op Facebook in 2021.

Zo realiseer je meer betrokkenheid op Facebook in 2021

Facebook verandert, elk jaar weer. Waar je een aantal jaren geleden nog punten mee scoorde bereik je nu niets meer. Het is belangrijk om met de veranderingen mee te bewegen. Wij geven je graag een aantal tips voor meer betrokkenheid op Facebook in 2021.

1. Zorg voor een actief blog

Zakelijke blogs helpen je bij het opbouwen van geloofwaardigheid. Blogteksten zijn dé manier om jezelf als expert neer te zetten. Deel zo veel mogelijk tips, adviezen en kennis.. Het mooie van blogs is wel dat ze perfect deelbaar zijn op social media, dus deel je zakelijke blogs op de sociale kanalen. Uiteindelijk zullen ze meer gedeeld gaan worden en krijg je direct ook meer betrokkenheid.

2. Bied iets leuks aan!

Dé manier om mensen aan te spreken? Geef iets gratis weg! Je kunt bijvoorbeeld een leuke gadget aanbieden aan eenieder die zich aanmeld voor je digitale nieuwsbrief, maar je kunt ook een leuk cadeau verloten onder nieuwe volgers. Een andere optie is natuurlijk het aanbieden van een aantrekkelijke korting. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen. Bied iets interessants aan en het wordt makkelijk veel gedeeld.

3. Blijf in alle gevallen vriendelijk

Sociale kanalen bieden eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt er veel moois uit halen, maar je moet er ook op voorbereid zijn dat er mensen zijn die niet heel blij van je worden. We leven in een tijd waarin alles online gedeeld wordt. Gaat er iets mis? Dan verschijnt dit gegarandeerd ook op social media. Je kunt niet altijd voorkomen dat er iets verkeerd gaat, maar je kunt wel altijd voorkomen dat het uitgroeit tot iets negatief. Reageer altijd vriendelijk, ook als je het niet eens bent met de tegenpartij. Door altijd vriendelijk en respectvol te zijn bouw je makkelijker een goed imago op en dit draagt bij aan meer betrokkenheid.

4. Laat zien waarom jij uniek bent

Ben je een fietsverkoper? Fantastisch! Maar je bent natuurlijk niet de enige fietsverkoper op social media. Waarom ben jij nu zo anders dan al die andere aanbieders van fietsen? Dit is een goed punt om eens over na te denken. Uiteraard benoemen we hier slechts een voorbeeld. Er zijn vrijwel altijd bedrijven op social media te vinden die iets vergelijkbaars aanbieden en het is aan jou om ervoor te zorgen dat men jou ziet als dé onderscheidende partij. Maak jezelf bijzonder op social media, maar blijf natuurlijk wel altijd eerlijk. Zoek naar punten die jou uniek maken en licht deze goed uit.

5. Maak jezelf makkelijk vindbaar op social media

Vaak gaan mensen zelf op zoek naar zakelijke accounts op social media, maar het is altijd beter om het optimaal makkelijk te maken. Plaats linkjes op je website naar alle zakelijke accounts die je hebt, zodat mensen direct via deze link naar jouw zakelijke pagina navigeren. Zo zorg je gemakkelijk voor meer volgers en dus ook meer betrokkenheid.

6. Weet tegen wie je het hebt

Social media is persoonlijk. Hoe persoonlijker jij het weet te maken, hoe beter het is. Bedenk dus voor jezelf wie jouw ideale klant is en pas al je communicatie hierop aan. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat jouw ideale klant weet dat je het tegen hem of haar hebt. Jouw ideale klant moet zich aangesproken voelen.

7. Wees optimaal op de hoogte

Sociale kanalen veranderen aan de lopende band. Facebook zag er 10 jaar geleden heel anders uit dan nu. Het is belangrijk om goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, zodat je hier goed in mee kunt bewegen. Er komen steeds meer mogelijkheden bij die jij kunt benutten, maar dan moet je wel weten dat die mogelijkheden bestaan!

Volg een social media training!

Ben jij niet meer optimaal op de hoogte van alle mogelijkheden van social media? Ga je nog starten met social media, maar weet je niet precies hoe je het goed aanpakt? Wij staan voor je klaar. Je kunt bij ons diverse social media trainingen volgen. Zo helpen wij je verder om een goede betrokkenheid te bereiken op Facebook!