4 Beste storytelling technieken op social media

beste storytelling

Storytelling op social media is helemaal ‘hot’. Niet heel vreemd, want er wordt van bedrijven verwacht dat zij zich steeds persoonlijker opstellen naar de consumenten toe en dit gaat natuurlijk perfect met storytelling. Toch is niet iedere vorm van storytelling even effectief op social media.

Dit zijn de beste storytelling technieken

Er zijn heel veel manieren om storytelling op social media aan te pakken. Wij hebben de 4 meest effectieve manieren voor je op een rijtje gezet, zodat je direct ook goede inspiratie hebt voor je volgende storytelling-post.

1. Bekende problemen

Door goed te luisteren naar je doelgroep ontdek je welke vragen er bij hen spelen en welke problemen zij ondervinden. Pak deze kennis op voor storytelling op social media. Geef hen antwoord op hun vragen en los problemen op wanneer dit mogelijk is. Dit zijn de meest gewaardeerde posts van bedrijven op social media.

2. Jouw inspiratie

Je kunt je heel persoonlijk opstellen door te delen wat jouw inspiratie is geweest om je bedrijf te starten en wat nog altijd dagelijks de reden is om je in te zetten voor je business. Waarom doe jij wat je doet? Dit wordt zeer gewaardeerd, vooral omdat het hiervoor nodig is om je heel open en persoonlijk op te stellen.

3. Waarom ben jij uniek?

Wat maakt jouw bedrijf nu zo anders dan die andere ondernemingen waar consumenten eigenlijk hetzelfde aan kunnen schaffen? Waarin blink jij uit? Deel dit in de vorm van een mooi verhaal dat mensen écht enthousiast maakt. Geef jouw doelgroep goede redenen om bij jou te kopen in plaats van bij de concurrent.

4. Het succesverhaal

Succesverhalen doen het natuurlijk altijd goed. Dan hebben we het niet direct over de succesverhalen in de vorm van grote deals die je in de wacht hebt gesleept, maar over inspirerende successen waar klanten bij betrokken waren. Hoe heb jij je bijvoorbeeld eens extra ingezet om een klant optimaal tevreden te stellen? Welke klant was er extra blij met jouw geboden oplossing, en waarom?

Meer inspiratie voor je posts nodig?

Heb jij moeite met het vinden van onderwerpen voor leuke en effectieve posts op social media? Dan kunnen wij je helpen! Je kunt ons boek ‘101 posts voor op social media’ direct online bestellen. Je zit dan zeker nooit meer zonder inspiratie voor je zakelijke posts op social media!