Deze 5 apps maken zakelijk bloggen makkelijker!

Zakelijk bloggen is niet eenvoudig. Veel bedrijven ervaren keer op keer weer moeite met het vinden van nieuwe onderwerpen, met het opdoen van nieuwe inspiratie en het publiceren en promoten van de zakelijke blogs. Hoe hou je het allemaal goed bij als bedrijf? Hier zijn gelukkig diverse interessante hulpjes voor, in de vorm van apps.

App tips voor zakelijke blogs

Zoals je wellicht hebt opgemerkt hebben wij meer dan duizend blogs online staan. Dit aantal groeit wekelijks. Dit gaat natuurlijk ook niet vanzelf, maar wij merken wel dat blogs echt werken. Volhouden is een must! Wij geven je 5 app tips voor je zakelijke blogs, zodat ook jij wat makkelijker kunt bouwen aan het succes van je blogs.

1. ScribeFire

Scribefire is een add-on voor Firefox, Chrome, Opera en Safari die het plaatsen van een e-mail mogelijk maakt. Je hebt rechtstreeks toegang tot Scribefire vanuit je browser en je hebt snel een blog samengesteld dat je eenvoudig op je site kunt plaatsen. Maak je gebruik van een Mac? Dan is er een alternatief, namelijk WriteRoom.

2. Flickr

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Nu heeft een blog natuurlijk zeker woorden nodig, maar het is altijd goed om een blog te voorzien van een goede afbeelding. Hiervoor kun je gebruik maken van Flickr Afbeeldingen of Flickr Creative Commons. Het is belangrijk dat je blogs worden voorzien van kwalitatief hoogwaardige foto’s die daarnaast ook nog rechtenvrij zijn. Je mag niet zomaar een afbeelding van iemand anders gebruiken. Door gebruik te maken van Flickr kies je op alle vlakken voor zekerheid.

3. Google Alerts

Google Alerts zijn een eenvoudige manier om specifieke onderwerpen te controleren met een klik op een knop. Je kunt eenvoudig het onderwerp invoeren waar je in geinteresseerd bent en Google scant internet direct op alle relevante informatie. Vervolgens stuurt Google je mailtjes met daarin interessante informatie en gerelateerde inhoud. Daar kun je altijd verder mee, zeker als je even een gebrek aan inspiratie hebt voor je blogs.

4. BuzzSumo

Je kunt niet alleen de best presterende content onderzoeken op basis van social shares, maar met BuzzSumo kun je ook eenvoudig zien waar jouw concurrentie over blogt. Het is voor bedrijven altijd goed om de concurrentie in de gaten te houden. Wat doen zij en, misschien nog wel belangrijker, wat doen zij niet? De onderwerpen die zij achterwege laten zijn voor jou een kans! Een fantastische apps waar je zeker veel mee kunt.

5. Animoto

Dit is een superflexibele online video-editor waarmee je video’s, afbeeldingen, muziek, tekst en effecten kunt mixen om standaard of high-definition online video’s te maken. Zoek je naar een alternatief? Dan is Stupeflix ook een goed idee. De functies komen aardig overeen. Video’s worden steeds belangrijker, maar het is lang niet voor iedereen eenvoudig om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Animoto maakt dit voor iedereen een stukje eenvoudiger.

Geef je zakelijke blog een boost

Uiteindelijk blijft zakelijk bloggen altijd je aandacht vragen en je kunt steeds weer te maken krijgen met een gebrek aan tijd, wilskracht of inspiratie. Het kan dan een goed idee zijn om je blogs, of een deel ervan, uit te besteden aan een externe partij. Je kunt dan natuurlijk goed bij ons terecht. Bij ons kun je hoogwaardige blogs laten schrijven die écht werken voor jouw bedrijf.