Bedrijfsvideo’s: 5 ideeën om mee te beginnen!

Eigen video’s worden steeds belangrijker. We hebben een aantal jaren achter de rug waarin het vooral belangrijk was om tekstuele inhoud te publiceren, maar we zien dat de video het nu steeds meer over gaat nemen. Een groeiend deel bedrijven speelt hier goed op in en gaat aan de slag met bedrijfsvideo’s. Toch blijkt al snel dat de inspiratie niet eindeloos is en wordt het lastiger voor de bedrijven om goede video’s van je bedrijf te maken.

Onderwerpen voor bedrijfsvideo’s

Het is niet eenvoudig om steeds nieuwe onderwerpen te bedenken voor video content. Natuurlijk is het belangrijk om relevante onderwerpen aan te spreken, maar de put is niet bodemloos. Veel bedrijven komen uiteindelijk op de bodem van hun inspiratie terecht en stoppen met het maken van video’s. Dit is zonde, want de video’s werken goed voor je onderneming. Wij geven je graag nog 5 goede ideeën voor je bedrijfsvideo’s.

1. Mijlpalen van werknemers

Het is altijd leuk om goed nieuws te delen met je doelgroep. Daar horen de mijlpalen van werknemers natuurlijk ook bij. Is er iemand 12,5 of misschien wel al 25 jaar in dienst? Maak een mooie video van deze mijlpaal en de manier waarop dat wordt gevierd. Wordt er een medewerker van de maand uitgeroepen? Ook dat is een mijlpaal voor een werknemer en mag zeker gedeeld worden in een bedrijfsvideo.

2. Neem kijkers mee naar een bedrijfsuitje

Veel bedrijven organiseren op regelmatige basis een bedrijfsuitje, zomaar tussendoor of bijvoorbeeld vlak voor of na het drukste seizoen. Minimaal eens per jaar vindt er een leuk bedrijfsuitje plaats en het is een goed idee om de kijkers van je bedrijfsvideo’s mee te nemen. Het is leuk om naar te kijken én het zorgt ervoor dat je jouw bedrijf direct veel persoonlijker en ‘menselijker’ neerzet. Dit zorgt voor meer vertrouwen en daar kun je natuurlijk niet genoeg van hebben.

3. Zomaar een dag op de werkvloer

Je zou denken dat ‘zomaar een dag op de werkvloer’ helemaal niet zo interessant is, maar dat is het juist wel. Maak eens een video van een gewone dag binnen het bedrijf. Laat eens zien hoe het er allemaal aan toe gaat binnen jouw onderneming. Zo geef je jouw publiek een mooi inzicht in hoe het is om voor jouw bedrijf te werken, maar ook in hoe alles in zijn werk gaat voordat jij de dienst of het product af kunt leveren. Het is leerzaam en interessant, én het kan je ook nog zomaar een goede sollicitant opleveren.

Een leuke vlog om te volgen is die van 10e, Martine de Jong. Zij is schrijver, vlogger en zit in het team van #zml.

4. Wie is de baas?

Oké, tegenwoordig spreken we natuurlijk niet meer van een ‘baas’, maar van een werkgever. Toch, we bedoelen er natuurlijk dezelfde persoon mee. Het is leuk om de baas eens op een leuke manier naar voren te brengen in je bedrijfsvideo. Wie staat er nu eigenlijk aan het roer van alles? Waarom heeft hij of zij gekozen voor het vak en wat zijn de toekomstdromen van de werkgever? Natuurlijk is het goed om de werkgever niet alleen van de serieuze kant te laten zien. Het mag best een beetje gek en humoristisch zijn. Juist dit zorgt voor meer binding.

5. De expert naar voren

Er zijn meerdere medewerkers binnen je bedrijf aanwezig en iedere medewerker heeft eigen taken en verantwoordelijkheden. Dat betekent ook dat iedere werknemer een expert is op zijn of haar eigen manier en binnen de eigen functie in het bedrijf. Schuif de expert naar voren, of dit nu de accountmanager is of de medewerker die de dozen voor verpakkingen vouwt. Iedere ‘expert’ heeft een verhaal te vertellen.

Wij helpen je graag met je bedrijfsvideo’s

Niet elk bedrijf is optimaal op de hoogte van het ‘hoe en wat’. Daarnaast zijn er ook bedrijven die zich gewoon (nog) niet zo gemakkelijk voelen bij het maken van video’s. Wij hebben een ruime ervaring met het maken van (bedrijfs)video’s en helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.