Bijna 60 procent van de wereldbevolking gebruikt social media

Social media is voor veel mensen aan de orde van de dag. Dit geldt natuurlijk niet alleen in ons land zo. Wereldwijd wordt er geconstateerd dat mensen steeds meer tijd aan social media besteden. Daarnaast is het ook zo dat internet, en daarmee ook de sociale kanalen, in steeds meer landen en regio’s beschikbaar komt. Hiermee neemt het aantal social media gebruikers wereldwijd gestaag toe. Dit is zeker iets waar ondernemers rekening mee moeten houden.

Social media wordt namelijk steeds meer onmisbaar voor bedrijven. Volg daarom een social media update training om niets van de laatste trends te missen!

Social media blijft zich steeds verder ontwikkelen

Social media zijn in een staat van voortdurende verandering. De sociale kanalen evolueren voortdurend en passen hun functies aan op basis van de aantrekkelijkheid van de gebruiker en potentiële groei. Deze continue stroom biedt ook een geweldige kans voor marketeers die op zoek zijn naar nieuwe creatieve manieren om hun publiek te bereiken. Het volgen van opkomende trends op het gebied van sociale media die dit jaar naar verwachting zullen domineren, is de sleutel tot een succesvolle marketingstrategie.

Het is voor bedrijven dan ook heel belangrijk om de nieuwste trends op social media in de gaten te houden én er ook effectief op in te spelen. De trends zullen namelijk steeds blijven veranderen naar mate de sociale kanalen zich sterker ontwikkelen.

Bijna 6 op de 10 personen gebruikt social media

We noemden het net al even. Het gebruik van social media neemt toe en groeit gestaag. De sociale kanalen hebben nu wereldwijd 4,74 miljard actieve gebruikers. Vergelijken we dit aantal met een jaar geleden, dan zien we een groei van 4,2 procent. Dat betekent dat 59,3 procent van de wereldbevolking actief is op sociale media. De toename aan social media gebruikers valt op meerdere manieren te verklaren. Zo is er een enorme groei ontstaan toen we wereldwijd te maken kregen met de pandemie. In deze tijd zijn steeds meer mensen gebruik gaan maken van social media.

Daarnaast is het ook zo dat internet in steeds meer landen en regio’s beschikbaar komt. De ontwikkelingen gaan snel, wat er ook voor zorgt dat meer mensen de mogelijkheid krijgen om social media te gebruiken. Velen maken daar dankbaar gebruik van, zo blijkt uit de cijfers.

Goed of slecht voor bedrijven?

Het feit dat steeds meer mensen gebruik maken van social media is enerzijds goed voor bedrijven, maar anderzijds ook een punt van zorg. Hoe meer mensen actief zijn op social media, hoe meer mensen er ook via deze weg bereikt kunnen worden. Dat is een interessant voordeel. De toename van het social media gebruik betekent echter ook dat er meer concurrentie bij komt op social media, waardoor de bedrijven harder zullen moeten ‘vechten’ om aandacht van de doelgroep.

De snelle ontwikkeling en groei van social media stellen de bedrijven dus ook voor een behoorlijke uitdaging. Des te meer is het belangrijk om volop te focussen op de nieuwste trends op social media.

De belangrijkste nieuwste trends op social media

Bedrijven moeten echt volop gaan focussen op trends die op social media ontstaan. Zo zien we bijvoorbeeld dat de langere videocontent steeds verder afzwakt. Hier staat tegenover dat de korte video juist in een heel rap tempo aan populariteit wint. Bedrijven moeten zich bewust zijn van deze veranderingen en effectief inspelen op de trends. Onder de nieuwste belangrijke trends op social media vinden we bijvoorbeeld aandacht voor het verhogen van de gebruikersbetrokkenheid, het realiseren van een groter marktbereik en het zorgen voor optimale merkzichtbaarheid. Dat zijn drie punten waar bedrijven nu al volop gaan focussen op de sociale kanalen, om de gestelde doelen te bereiken. Vooral belangrijk hierbij is dat de social media strategie goed up-to-date wordt gehouden.

Werk altijd met een actuele social media strategie

Jaren geleden kon je lange tijd gebruik maken van dezelfde social media strategie zonder dat prestaties afzwakten of verloren gingen. Die tijd is voorbij. De ontwikkelingen en trends op social media wisselen elkaar snel af en het is belangrijk om je social media strategie mee te laten bewegen. Alleen dan blijf je vasthouden aan je succes en bereik je groei en ontwikkeling op de sociale kanalen.

Kun jij hier wel wat ondersteuning bij gebruiken of wil jij je sociale activiteiten uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.