Veel marketeers vergeten backlinks in hun content strategie

Het schrijven en produceren van content is een belangrijke stap in het verbeteren van je online zichtbaarheid en zichtbaarheid van jouw organisatie. Een goede content strategie kan je helpen om jouw doelgroep te bereiken en meer verkeer naar de website te trekken. Iedere marketeer kent tekstschrijvers, fotografen en videomakers om te helpen bij de content productie.

Echter, er is één aspect welke veel marketeers vergeten in hun content strategie. Dat is het belang van backlinks en linkbuilding naar hun net gemaakte content.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Doordat enkele of veel websites een link op hun website hebben geplaatst en deze verwijst naar jouw website, zal Google dit zien en hierdoor aannemen dat jouw content waardevol is. Het bouwen of krijgen van backlinks noemen we linkbuilding. Dit kan jouw website helpen om hoger te scoren in Google en Bing. Dit zal weer leiden tot meer verkeer en conversies. Hieronder vind je enkele redenen waarom backlinks zo belangrijk zijn.

1. Door backlinks kom je hoger in Google

Een van de belangrijkste redenen waarom backlinks belangrijk zijn, is dat ze jouw positie in Google kunnen verbeteren. Dit komt doordat zoekmachines de kwaliteit en relevantie van jouw website beoordelen op basis van verschillende factoren. Een daarvan is het aantal backlinks en de kwaliteit van deze links. Je linkjes moeten dus wel relevant zijn.

Wanneer jouw website veel kwalitatieve backlinks heeft, interpreteert Google dit als een teken van populariteit en betrouwbaarheid. Als gevolg hiervan zal jouw website hoger worden geplaatst in de organische zoekresultaten (SERP).

2. Backlinks kunnen je autoriteit verhogen

Naast het verbeteren van jouw positie in zoekmachines, kunnen backlinks ook helpen om jouw autoriteit in jouw branche te verhogen. Wanneer jouw website wordt vermeld op andere gerelateerde websites, kan dit jouw imago versterken en de geloofwaardigheid verhogen.

Stel je bijvoorbeeld voor dat jouw website wordt vermeld op een gerenommeerde nieuwswebsite, blog of in een podcast. Dan geeft dit vertrouwen aan klanten. Dit zou jouw autoriteit in jouw branche kunnen vergroten en jouw merk meer geloofwaardigheid kunnen geven.

3. Meer organisch verkeer

Door actief meer linkbuilding toe te gaan passen kun je meer verkeer naar jouw content trekken. Dit komt doordat backlinks fungeren als verkeersbronnen die mensen naar jouw website kunnen leiden. Hoe meer backlinks er op het web zijn richting jouw website, hoe meer mensen erop klikken en jouw website bezoeken.

Als jouw website bijvoorbeeld wordt vermeld op een populaire blog, kan dit leiden tot meer verkeer naar jouw website. Dit kan jouw merk meer zichtbaarheid geven en jouw conversies verhogen.

4. Backlinks kunnen jouw netwerk vergroten

Ten slotte kunnen backlinks ook helpen om jouw netwerk te vergroten. Wanneer jouw website wordt vermeld op andere gerelateerde websites, kan dit leiden tot nieuwe zakelijke kansen en samenwerkingsverbanden.

Als jouw website wordt vermeld op de website van een partnerbedrijf, kan dit leiden tot nieuwe klanten of samenwerkingsverbanden. Dit kan jouw bedrijf helpen om te groeien en te bloeien.

Hoe krijg je nu backlinks?

Het verkrijgen van backlinks kan een uitdagend proces zijn, maar het is essentieel als je wilt dat jouw website hoog scoort. Content maken is makkelijk, maar je wilt ook veel bezoekers krijgen en dan het liefst de juiste. Hieronder vind je enkele strategieën die je kunt gebruiken om backlinks te krijgen.

1. Creëer waardevolle content

Een van de beste manieren om backlinks te krijgen, is door waardevolle content te creëren. Als jouw content interessant en informatief is, zullen andere websites er sneller naar verwijzen.

Zorg er dus voor dat jouw content van hoge kwaliteit is en dat het relevant is voor jouw doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld inhoudelijke blogs, video’s of infographics zijn. Als jouw content echt waardevol is, zullen andere websites er sneller naar verwijzen en zal jouw website hoger scoren in zoekmachines.

2. Zoek naar broken links

Een andere strategie die je kunt gebruiken om backlinks te krijgen, is door te zoeken naar broken links op andere websites. Dit zijn links die verwijzen naar pagina’s die niet meer bestaan of die niet meer werken. Door deze broken links te vinden en vervolgens te vragen of de websitebeheerder naar jouw website wil linken in plaats van de broken link, kun je gemakkelijk backlinks krijgen.

3. Werk samen met andere bedrijven en bloggers

Een andere manier om backlinks te krijgen, is door samen te werken met andere bedrijven en bloggers in jouw branche. Dit kan bijvoorbeeld dat je een gastblog schrijft voor een andere website en een link naar jouw website opneemt in dat artikel.

Door samen te werken met andere bedrijven en bloggers, kun je niet alleen backlinks krijgen, maar ook nieuwe zakelijke kansen en samenwerkingsverbanden creëren.

4. Weest actief op sociale media

Tot slot kan het promoten van jouw content op sociale media helpen om meer backlinks te krijgen. Wanneer jouw content interessant en informatief is, zullen mensen het delen op sociale media en linken naar jouw website. Zorg er dus voor dat jouw content gemakkelijk deelbaar is op sociale media en dat je het promoot op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Aan de slag met linkbuilding dus!

Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van elke content strategie. Het is essentieel dat jij als marketeer het belang van backlinks realiseren en strategieën gebruiken om backlinks te krijgen.

Het creëren van waardevolle content, het zoeken naar broken links, het samenwerken met andere bedrijven en bloggers, en het promoten van jouw content op sociale media zijn allemaal effectieve strategieën om backlinks te krijgen.

Als je deze strategieën consistent toepast, kun je jouw online aanwezigheid verbeteren. Zorg er dus voor dat backlinks een belangrijk onderdeel zijn van jouw content strategie en werk eraan om ze te krijgen. Veel succes met het toepassen van deze tips!