6 tips uit de Facebook gids voor videomakers

Facebook wil meer op videomakers gaan focussen. Dit doet het platform onder meer door een gids uit te brengen, speciaal voor videomakers die het maximale willen halen uit hun video’s op Facebook. Sinds de lancering van live video op Facebook hebben gebruikers meer dan 8,5 miljard uitzendingen gedaan en zijn live kijkers in de VS met 50% gestegen, alleen al in februari en maart 2020. In Nederland zien we de trend van live video op Facebook ook zeker stijgen. Juist daarom is de Facebook gids voor videomakers ideaal om eens nader te bekijken.

Deze tips helpen je om meer uit je Facebook video’s te halen

De gids van Facebook is zeker geen buitengewone publicatie waar je eindeloos doorheen moet worstelen om er iets van op te steken. De gids telt slechts 14 pagina’s en dat is heel redelijk. In de gids vind je praktische tips over zowel het maximaliseren van je video-inhoud als het stimuleren van het publiek voor meer betrokkenheid bij je video-uploads op het sociale netwerk.

De gids is opgesplitst in twee secties. De eerste sectie bevat 6 tips voor het behouden van de productie en het maximaliseren van je inhoudsbibliotheek. Deze tips delen we graag met jou. Al deze tips kun je toepassen via de Facebook Studio voor Makers.

1. Gebruik Facebook stickers

Facebook geeft als belangrijke tip mee om vooral Facebook stickers te gebruiken in je video’s. Daar zijn ze immers voor. Stickers helpen je niet alleen om meer betrokkenheid te verkrijgen, maar ze kunnen je videomateriaal ook interessanter en motiverender maken.

2. Word actief

Dit klinkt heel logisch, maar Facebook wil hier iets specifieks mee vertellen. Veel bedrijven zijn namelijk wel actief met het plaatsen van video’s of het maken van live content, maar zij vergeten de reacties. Facebook wil dus vooral de tip meegeven om ook actief te worden in de reacties.

3. Voeg een poll toe

Voeg een poll toe aan je video. Een belangrijke tip die Facebook al eerder heeft gedeeld. Mensen willen graag een stem hebben. Een goede en ‘veilige’ manier om een mening te delen is om deel te nemen aan een poll. Als bedrijf kun je mensen met een poll in een video de mogelijkheid geven om deel te nemen aan de discussie zonder dat zij risico lopen ‘aangevallen’ te worden om hun bijdrage. Op deze manier kun je veel leren van je kijkers.

4. Kies voor hosting

Hosting? Hoe dan? Facebook doelt hier op het hosten van een online feestje, namelijk een kijkfeest! Video’s kunnen veel voor je doen, maar mensen moeten wel kijken. Klinkt logisch, maar toch zijn er nog veel bedrijven die video’s online plaatsen zonder hier verdere acties aan vuil te maken. Facebook geeft aan dat het verstandig is om er een echt kijkfeest van te maken, een event waar mensen écht op zitten te wachten en die zij in hun agenda zetten. Dus, verstuur uitnodigingen!

5. Zoek connectie

Connectie is natuurlijk alles waard. Als bedrijf zoek je voortdurend naar de juiste connecties met je doelgroep. Hoe doe je dit nu het best? Facebook geeft hier een belangrijke tip over: Zoek connectie in Facebook groepen! De Facebook groepen worden vaak door ondernemers vergeten, terwijl juist hier heel veel nieuwe en waardevolle connecties gevonden kunnen worden.

6. Ga live

Video is video.. of toch niet? Ja en nee. Natuurlijk, videomateriaal is altijd goed op Facebook, maar het is wel zo dat je met live video meer kunt bereiken dan met ander videomateriaal. Facebook geeft je dan ook als tip mee: Ga eens live, met een vriend of een volger!

Bedrijven groeien door Facebook in te zetten

Facebook heeft al zo vaak bewezen een belangrijke rol te kunnen spelen in de groei en ontwikkeling van bedrijven. Er zijn bedrijven die letterlijk groot zijn geworden door de inzet van Facebook en alle opties die daarbij horen. Wil jij Facebook ook in gaan zetten voor je bedrijf, maar weet je niet goed hoe? Dan nodigen wij je uit om eens een Facebook training te volgen bij ons.