5 Tips voor een professionele nieuwsbrief

Een nieuwsbrief versturen is wel even iets anders dan gewoon een mailtje verzenden met wat informatie. Een nieuwsbrief heeft niet alleen goede content nodig, maar ook een logische opbouw, een mooie indeling en natuurlijk een doeltreffend design waarin je huisstijl is verwerkt.

Nieuwsbrief tips

Een professionele nieuwsbrief moet aan diverse zaken voldoen. Wij geven je 5 belangrijke tips om rekening mee te houden tijdens het maken van je nieuwsbrief.

1. Een goede indeling

Het is belangrijk om een heldere indeling te realiseren in je nieuwsbrief. Maak alinea’s niet te lang (max. 150 woorden per alinea) en probeer de alinea’s allemaal ongeveer even lang te maken. Dit zorgt voor een mooi en professioneel geheel dan prettig leest.

2. Duidelijke titels

Een professionele nieuwsbrief heeft duidelijke titels boven de alinea’s. Er zijn mensen die interesse hebben in slechts bepaalde delen van een nieuwsbrief. Door goede titels te gebruiken, die helder aangeven welke informatie er in de alinea kan worden aangetroffen, zorg je ervoor dat deze lezers direct naar de gewenste informatie kan scrollen.

3. Afbeeldingen in gelijke stijl

Zorg dat alle afbeeldingen in je nieuwsbrief eenzelfde sfeer uitstralen. Geef de afbeeldingen bijvoorbeeld allemaal een rand in de kleur(en) van je huisstijl. Iedere afbeelding is uniek en toch is duidelijk te zien dat elke afbeelding onderdeel uitmaakt van een geheel.

4. Zorg voor sterke CTA’s

Een goede nieuwsbrief heeft goede CTA’s nodig. Uiteraard is een call to action onderaan je nieuwsbrief een must, maar je kunt ook door de nieuwsbrief heen passende CTA’s realiseren. Hierdoor kun je meerdere momenten pakken om de lezer te motiveren.

5. Belangrijke toevoegingen

Een nieuwsbrief heeft minimaal de contactgegevens van je bedrijf nodig. Tegenwoordig is het ook zeker aan te raden om te zorgen voor linkjes naar de social media pages en voor buttons om de nieuwsbrief te delen.

Nieuwsbrieven gratis versturen

Heb jij minder dan 2.000 relaties en wil jij gratis een professionele nieuwsbrief sturen? Dan kun je uitstekend bij Laposta terecht. Voor een groter klantenbestand zijn er voordelige mogelijkheden. Zo ben je altijd in staat om makkelijk, snel en doeltreffend een nieuwsbrief aan je relaties te verzenden. Je kunt direct een gratis account aanvragen om het eens te proberen.