5 redenen waarom je zakelijke video’s moet maken

Zakelijke video’s maken tegenwoordig een belangrijk deel uit van de marketingstrategie van veel bedrijven. In het afgelopen jaar zijn meer bedrijven zich gaan focussen op audiovisuele content en wie nog geen video’s maakt overweegt het zeker wel te gaan doen in de toekomst. Een goed idee, want er zijn belangrijke redenen om aan de slag te gaan met videocontent.

Waarom starten met het maken van videocontent?

Er zijn veel redenen te noemen om als bedrijf te gaan focussen op het maken en verspreiden van videocontent. Wij hebben de belangrijkste 5 voor je op een rijtje gezet.

1. Eindeloos veel mogelijkheden

Videomarketing biedt een eindeloze hoeveelheid inhoud aan je website en je zakelijke blog, en geeft je bezoekers de mogelijkheid om je echt te leren kennen. Ze komen dichterbij het bedrijf dan gewoonlijk en dat zorgt voor meer vertrouwen. Je kunt videocontent op de meest uiteenlopende manieren inzetten, waardoor er een wereld van nieuwe mogelijkheden uitstrekt.

2. Video’s zijn altijd succesvol

Videocontent weet altijd succes te bereiken wanneer je zorgt voor een goede inhoud en een uitstekende kwaliteit van de video. Weet jij bijvoorbeeld dat we wereldwijd meer dan 3 miljard uur besteden aan het bekijken van videomateriaal op YouTube? Dit geeft toch wel de kracht van videocontent aan. Als bedrijf kun jij daar slim op inspelen.

3. Populairder dan audio en tekst

Statistieken tonen aan dat 80 procent van de mensen een video zal bekijkt, terwijl slechts 60 procent naar een audiopresentatie zal luisteren en slechts 40 procent een artikel zal lezen. Zoals je ziet liegen de statistieken er niet om. Video is een stuk populairder dan audio en tekst.

4. Je bereikt een breed publiek

Het mooie van videocontent is wel dat het tegenwoordig heel makkelijk deelbaar is. Wanneer je zorgt voor een leuke, interessante en hoogwaardige video, dan zal deze zich snel verspreiden via social media. Dit betekent dat je een breed publiek kunt bereiken en dat je doelgroepen aan kunt boren waarvan je niet eens wist dat je die had. Dit biedt je veel nieuwe kansen op de markt.

5. Het is veel persoonlijker

Tegenwoordig willen mensen niet zo zeer meer zaken doen met een bedrijf. Zij willen vooral zaken doen met de persoon of personen achter het bedrijf. Zij willen meer persoonlijkheid zien, waardoor er makkelijker een onderlinge band ontstaat. Het is een basis voor langdurige zakenrelaties. Videocontent biedt je alle gelegenheid om persoonlijkheid over te brengen, zodat je je bedrijf letterlijk en figuurlijk een gezicht geeft.

Laat sterke videocontent maken

Wil je wel aan de slag met videocontent, maar kun je het zelf niet of heb je er geen tijd voor? Wij hebben ons onder meer gespecialiseerd in het maken van sterke, passende en creatieve videocontent. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie.