Zo krijg jij meer reacties op social media!

Ken je dat? Je post je suf op social media en het lijkt wel of niemand het ziet. Je ontvangt geen reacties en het blijft dagen stil. Logisch dat je dan na verloop van tijd gaat denken waar je het eigenlijk voor doet. Hebben jouw posts wel een effect op je volgers? Het is heel logisch dat je wilt dat jouw posts goed ontvangen worden. Een goede manier om dit te meten is door te kijken naar de reacties, maar dan moeten die er natuurlijk wel zijn! Tijd om het eens anders aan te pakken.

Een goed begin is het halve werk

Reacties komen helaas niet vanzelf. Wanneer mensen eenmaal reageren, is dit vaak een trend die zich voortzet. Een goed begin is dus het halve werk. Als jij het voor elkaar krijgt om de eerste mensen te laten reageren, dan volgt de rest vanzelf. Mensen blijven immers kuddedieren! Wij geven je graag een aantal tips om meer reacties op social media te krijgen.

1. Wat is het beste bijschrift?

Een relatief makkelijke manier om reacties los te krijgen is door een unieke foto te plaatsen en mensen te vragen om het beste bijschrift te bedenken. In het beste geval kies je voor een grappige foto die meteen de aandacht trekt. Het leuke is ook wel dat dit mensen aanspoort om hun creatieve brein aan te spreken. Zij willen graag een ander overtreffen. Zoals jij graag meer reacties wilt, willen mensen die reageren zo veel mogelijk likes van anderen verzamelen. Het wordt gemakkelijk een wedstrijd en dat heb je nodig om veel reacties te verzamelen!

2. De meest unieke gebruikswijze

Een lepel gebruik je over het algemeen om mee te eten. Toch zijn er mensen die lepels gebruiken om schoenen makkelijker aan te trekken, om pilletjes voor een huisdier mee te pletten of zelfs om muziek mee te maken. Een product is nooit alleen maar goed voor één activiteit. Zie daar een uitdaging in. Neem één van jouw producten, post deze op social media en vraag om de meest unieke manieren waarop jouw product gebruikt wordt. De antwoorden zouden je zomaar eens versteld kunnen doen staan!

3. Zorg voor een uitdaging

Mensen vinden het prettig om uitgedaagd te worden. Het haalt hen even uit de sleur van de dag. Je kunt mensen op social media op meerdere manieren uitdagen. Een voorbeeld. Je hebt een leuk weggevertje. Vraag mensen om te proberen in de reacties letter voor letter “die wil ik” te laten schrijven zonder dat er iemand anders tussendoor komt. Dit zorgt binnen no-time voor veel reacties en steeds meer mensen zullen het spelletje mee willen spelen.

4. Vraag om een mening

Als er iets is dat Nederlanders graag doen, dan is het wel het delen van een mening. We hechten veel waarde aan onze eigen mening en aan de vrijheid om deze te uiten. Dit gegeven kun je aangrijpen om mensen te stimuleren te reageren. Vraag hen om een mening, bijvoorbeeld over jouw product of over een stelling die jij bedenkt. Probeer natuurlijk bij een stelling wel te voorkomen dat er hevige discussies ontstaan tussen mensen die reageren.

5. Wat hebben mensen nu echt nodig?

Je hebt een goed beeld van wat jij jouw doelgroep te bieden hebt, maar bied jij echt alles wat zij nodig hebben? Dat is een vraag die je door de mensen zelf kunt laten beantwoorden. Op social media kun je gewoon rechtstreeks vragen wat mensen nog missen, aan jouw product, aan je dienst of misschien wel aan je klantenservice. Hoe kun jij jouw klanten nóg blijer maken? Je krijgt niet alleen meer reacties, maar je krijgt ook direct nieuwe inzichten waarmee jij kunt optimaliseren.

Wil jij social media meer voor je laten spreken?

Het verkrijgen van veel reacties op social media gaat niet van de ene op de andere dag. Het kost tijd om iets op te bouwen, maar je kunt wel altijd acties ondernemen om het proces een duwtje in de rug te geven. Wil jij alles weten over hoe je social media meer voor jouw bedrijf laat spreken? Volg dan eens een social media training bij ons.