Zó krijg je snel meer volgers op Pinterest

Pinterest, een van de meest handige social media netwerken als het aankomt op het snel delen van producten en diensten die jij als ondernemer gebruikt. Steeds meer branches beginnen stappen te zetten op die jonge sociale netwerk. Maar hoe kom je nou snel en effectief aan meer volgers?

Meer volgers krijgen

Het genereren van volgers kost tijd, maar met deze 6 tips zal je ongetwijfeld meer volgers krijgen.

1. Blijf frequent nieuwe pins toevoegen

Het geheim van het krijgen en vasthouden van volgers zit hem in het plaatsen van pins. Pins zijn afbeeldingen die kunnen worden gekoppeld aan een link van een item of dienst van je onderneming. Op deze manier kunnen andere gebruikers de pin pinnen om hem zo later gemakkelijk terug te vinden. Regelmatig nieuwe pins plaatsen zorgt ervoor dat andere gebruikers meer pins zullen zien en daardoor ook nieuwsgierig worden naar wat je nog meer in huis hebt. Grote kans dus dat gebruikers je zullen volgen.

2. Volg zelf mogelijk interessante gebruikers

Bekend met het principe: follow for follow en followback? Ook deze manier is zeer efficiënt en zal zeker voor meer volgers zorgen. Zodra je een mogelijk interessante gebruiker ziet, volg dan een van zijn/haar borden. De gebruiker krijgt een melding dat je hem / haar volgt en zal hierdoor sneller een kijkje nemen op jouw profiel. Veel gebruikers zijn blij met elke volger en zullen je dan ook terug volgen om jou als volger niet kwijt te raken.

3. Zorg voor een compleet profiel

Niets ziet er saaier uit dan een leeg profiel, zonder enige informatie, borden, mensen die je volgt en pins. Zorg ervoor dat je profiel er levendig uit ziet, alsof je er dagelijks mee bezig bent. Het bijhouden van Pinterest is net zo belangrijk als het reageren op tweets en meldingen via Facebook. Zorg ervoor dat je account en profiel direct goed gevuld is, zodat gebruikers weten wie je bent en waarom ze je moeten volgen.

4. Zorg voor een goede omschrijving bij elke pin

Per foto die je pint, heb je genoeg ruimte om een omschrijving voor je pin bij te voegen. Zorg er voor dat je deze ook goed benut! Zet hier een duidelijke, overzichtelijke en niet te lange omschrijving neer over hetgeen dat op de foto en / of de link te zien is. Probeer andere gebruikers nieuwsgierig te maken, bijvoorbeeld door teksten te plaatsen als ‘De 10 meest effectieve manieren om ….. te verwijderen!’. Ook kreten als ‘Pin now, read later’ doen het erg goed. Je moet degene die jouw pin ziet zo zien te prikkelen dat ze je pin direct re-pinnen. Hoe vaker dit lukt, hoe groter de kans dat je volgers aantal binnen de kortste keren groeit.

5. Wees dankbaar voor je volgers en laat dit blijken!

Vooral in het begin is het belangrijk om je volgers te laten weten dat je blij bent dat ze je volgen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door win acties te organiseren of gratis producten te verloten onder je volgers. Dit trekt veel volgers en ook je oude volgers zullen hier erg blij mee zijn. Ook vinden andere gebruikers het erg leuk om zelf ook meer volgers te krijgen, dus vooral in het begin is het belangrijk om nieuwe volgers terug te volgen.

6. Wees origineel!

Er zijn al genoeg gebruikers die doodleuk met de stroming meegaan en gewoonweg pinnen wat de anderen pinnen. Hiermee val je niet op! Zorg voor originele pins, informatie en tips die nog niet eerder gegeven zijn. Zorg ervoor dat jouw profiel boven alle anderen uit springt en krijg nog meer volgers!

Pinterest training

Waar wacht je nog op? Maak vandaag nog je eigen Pinterest account aan en start met pinnen! En mocht je allang bezig zijn in de wereld van Pinterest en steeds maar op hetzelfde volgers aantal blijven hangen, dan kun je bij ons een training Pinterest volgen!