Waarover moet ik twitteren?

Een paar keer per dag (of eens per week wanneer je ze klaar zet) komt het moment: schrijf een tweet om al je volgers op de hoogte te houden van je bezigheden. Elke keer weer iets interessants verzinnen is een opgave. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je volgers gaat vervelen. Daarom hier een aantal tips waarover je zakelijk kunt twitteren.

Zakelijk Twitteren

Twitteren voor en over je bedrijf is iets om over na te denken. Wat wil je laten weten aan je doelgroep en wat niet? Een van de valkuilen is in herhaling vallen of saaie tweets schrijven. Het schrijven van een grappige, originele of interessante tweet heeft vaak inspiratie nodig. Een aantal ideeën voor het schrijven van tweets.

Ontwikkelingen en trends binnen je branche

Dat wat binnen je branche speelt is waarschijnlijk voor veel van je volgers (en voor jezelf!) heel interessant. Een goed onderwerp om over te twitteren dus.

Nieuwe diensten of producten

Wanneer je een nieuwe dienst of product lanceert is dit een hele stap vooruit. Deel dit met je volgers en laat ze ook op die manier weten dat je iets nieuws aanbiedt!

Vragen

Als je met een vraag zit waarvan je denkt dat een van je volgers daar vast een goed antwoord op kan geven, stel hem dan! Zo kom je snel achter het antwoord. Ook kun je zo oplossingen voor een probleem zoeken.

Geef praktische tips

Als er iets nuttig is voor je volgers, zijn het wel tips. Geef ze tips over het onderhoud of aanschaf van je producten of over andere zaken waar je verstand van hebt.

Geef een reactie op veel voorkomende problemen in je vakgebied

Ook hiermee biedt je je volgers een helpende hand aan.

Geef antwoord op veelgestelde vragen

Wanneer klanten vaak met dezelfde vraag komen, maak dan gebruik van Twitter door een groot aantal klanten in één klap antwoord te geven op deze vraag.

Promotie acties en tijdelijke aanbiedingen

Naast al het bovenstaande, blijft Twitter bedoeld om jezelf te promoten. Doe dit ook!

Nieuwe blog artikelen

Wanneer je ook bezig bent met content marketing, tweet het dan wanneer er weer een nieuwe blog op je website staat. Zo klikken mensen door naar je blog en je website.

Nog meer Twitter tips?

Leon Tindemans heeft een e-book geschreven met 100 onderwerpen om over te Twitteren. Hierin kun je nog veel meer ideeën vinden om over te Twitteren.