Place Pins op Pinterest: ideaal voor de horeca!

Het snel groeiende social medium Pinterest wordt met de nieuwe Place Pins wel erg aantrekkelijk gemaakt voor de horeca. Consumenten en bedrijven kunnen hun favoriete hotels, restaurants en koffietentjes heel gemakkelijk op een kaartje zetten en vervolgens delen. Zo kunnen gebruikers elkaars favorieten opzoeken en uitproberen. Er liggen voor de horeca dus veel kansen voor het grijpen op Pinterest.

Pinterest voor hotels, restaurants, discotheken en meer

Op Pinterest gaat het erom dat mensen je foto’s en berichtjes “pinnen”. Als restaurant kun je bijvoorbeeld het gerecht van de dag pinnen, als discotheek een sfeerimpressie en als hotel de mooiste kamers. Door stijlvolle foto’s en leuke berichtjes op Pinterest te zetten trek je als horeca al redelijk wat aandacht. De nieuwe Place Pin geeft echter een nog mooiere optie.

Place Pins

Doordat Pinterest nu adressen en locaties aan Pins kan linken, kunnen gebruikers op een kaartje aangeven welke discotheken ze hebben bezocht bij hun weekendje Berlijn in welke cafetaria ze laatst lunch aten. Andere gebruikers kunnen deze kaartjes weer bekijken. Bij het klikken op bijvoorbeeld een gepinned cafeetje, wordt de gebruiker doorgelinkt naar de website van dit cafeetje. Zo kunnen gebruikers de horeca sneller vinden!

Mogelijkheden op Pinterest

Als mensen jouw kroeg of cafeetje vaak op een kaartje plaatsen is er veel kans dat andere gebruikers dit zien en ook eens langskomen. Het is dus heel belangrijk om actief te zijn op Pinterest en op deze manier klanten te werven.

Pinterest inzetten

Wil je als (kleine) horeca onderneming beginnen met Pinterest? Volg dan nu een social media training waarin er van alles over de mogelijkheden voor hotels, restaurants, cafés/kroegen, cafetaria’s en discotheken uitgelegd zal worden.