Zakelijk vloggen: waar moet je aan denken?

Zakelijk vloggen tips

Zakelijk vloggen is helemaal van nu! Twijfel jij of zakelijk vloggen wel echt iets voor jouw bedrijf is? Laten wij je dan het volgende zeggen: ‘Ja! Zakelijk vloggen is ook iets voor jouw bedrijf!’ Waarom? Omdat zakelijk vloggen je veel kan opleveren en het hoeft je helemaal niet zo veel te kosten. Je kunt bijvoorbeeld een goedkope clip-on lens gebruiken in combinatie met je smartphone. Zo maak je makkelijk professionele beelden.

Zakelijke vlogs op YouTube plaatsen

Voor je zakelijke vlogs heb je natuurlijk een YouTube kanaal nodig. Veel bedrijven gaan enthousiast aan de slag met het zakelijk vloggen, maar gaan vervolgens de mist in bij het online plaatsen van de vlogs op YouTube. Daarom geven wij je 5 belangrijke aandachtspunten bij het online plaatsen van je zakelijke blogs.

1. Planning

Zakelijk vloggen is niet iets dat je eenmalig doet. Als je succesvol wilt worden en zeker wilt zijn dat je een steeds groter publiek weet te bereiken, dan is het nodig om regelmatig een nieuw vlog te publiceren. Maak daarom een planning en zorg ervoor dat je volgens een vaste planning publiceert.

2. Afspeellijst

Maak minimaal één afspeellijst aan op je YouTube kanaal en voeg hier je videomateriaal aan toe. Zakelijke vlogs die zijn toegevoegd aan een afspeellijst worden namelijk beter gevonden op het sociale kanaal dan vlogs die niet op een afspeellijst staan.

3. Invullen

Zorg ervoor dat je alles goed en compleet invult bij je zakelijke vlogs. Het is goed om een lange omschrijving te plaatsen. Dit zorgt voor een betere ranking. Vul de tags in bij je video en kies hierbij voor minimaal 10 tot 12 relevante tags. Meer mag natuurlijk altijd, maar doe het zeker niet af met maar een handjevol tags. Tot slot is het natuurlijk altijd goed om je bedrijfsnaam te vermelden. Doe dit wel altijd pas ná je belangrijkste keywords en niet ervoor.

4. Likes en comments

Om echt succesvol te worden met zakelijke vlogs is het nodig om likes en comments te krijgen. Vlogs met veel likes en comments worden boven de vlogs zonder likes en comments geplaatst. Ontvang je een comment? Dan is het goed om hier op korte termijn op te reageren. Het best doe je dit binnen 1 tot 2 uur.

5. Delen!

Likes en comments komen niet aanwaaien. Mensen moeten weten dat jij zakelijke vlogs hebt voordat zij deze leuk kunnen vinden of erop kunnen reageren. Het is dus belangrijk om bekend te maken dat je zakelijke vlogs publiceert op YouTube. Dit doe je door je zakelijke vlogs te delen. Hier zijn social media natuurlijk zeer geschikt voor!

Hulp bij zakelijke vlogs

Het maken van zakelijke vlogs is niet voor iedereen makkelijk. Veel mensen vinden het lastig om voor een camera te staan en zich toch gemakkelijk te voelen. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het maken van (je eerste) zakelijke vlogs? Neem dan gerust eens contact met ons op.