YouTube statistieken 2020: dit moet je weten!

YouTube groeit gestaag door. Al jarenlang zien we dat het aantal kijkuren op dit kanaal steeds groter wordt. Het is een trend die aan blijft houden en elk jaar verder groeit. Steeds meer particulieren ‘ontdekken’ YouTube, maar vooral ook veel bedrijven ervaren wat het sociale kanaal voor het bedrijf kan doen. Zo worden er vaker influencers voor marketing op YouTube ingezet en worden er grote successen behaald met de ads op het kanaal. Ben jij als bedrijf nog niet goed bekend met YouTube? Dan laten wij je graag kennismaken met enkele interessante statistieken.

In de top 3 van best bezochte websites

YouTube neemt de derde plek in op de lijst van de meest bezochte websites wereldwijd. Het zal je niet verbazen dat Google op de eerste plek staat, met 51,5 procent. Facebook neemt met 44,53 procent de tweede plek in en YouTube staat op nummer drie met 30,56 procent. Hier mag bij worden gezegd dat YouTube per bezoek gemiddeld 6,5 pageviews bereikt.

YouTube bereikt een derde van internet

YouTube mag per maand maar liefst een ruime 2 miljard ingelogde bezoekers ontvangen. Wanneer we dit aantal omzetten naar het totale aantal mensen met internettoegang, dan zien we dat YouTube maar liefst een derde van internet bereikt.

Veel lokale versies

Iets waar YouTube heel goed in is, is het realiseren van lokale versies van het kanaal. YouTube heeft op dit moment lokale versies gerealiseerd in meer dan 100 landen wereldwijd. Dit betekent dat mensen binnen YouTube kunnen navigeren in meer dan 80 verschillende talen.

Engels is de belangrijkste taal

Dit gegeven zal je niet verbazen. Veel Nederlanders bekijken graag (ook) Engelstalige filmpjes. Het is natuurlijk op internationaal niveau dé taal en dit is zeker ook terug te zien aan de statistieken. Van alle kanalen en video’s met meer dan 250.000 abonnees is 33 procent Engelstalig.

Uniek AI algoritme

YouTube en AI, ofwel artificial intelligence. Het is een combinatie die voor veel successen zorgt. Het is namelijk zo dat ongeveer 70 procent van de YouTube views wordt gegenereerd door het unieke algoritme, dan volledig op AI is gebaseerd.

YouTube op TV

YouTube wordt voor het grootste deel bezocht via mobiele apparaten. Zo kijken veel mensen ‘even tussendoor’ een filmpje op de smartphone en wordt er vaak in de thuissituatie gebruik gemaakt van een tablet voor het bekijken van diverse video’s. De laatste tijd is YouTube op Smart TV’s toegenomen. Steeds meer mensen maken videolijsten op de smartphone of tablet, waarna zij de hele lijst af laten spelen op TV. Hierdoor is YouTube vaak goed voor complete filmavonden en dit vergroot het succes van YouTube steeds sterker.

Ga jij ook YouTube inzetten voor jouw succes?

YouTube draagt bij aan het succes van tal van bedrijven. De toekomst zal enkel zorgen voor meer successen en grotere successen. Bedrijven doen er dan ook zeker goed aan om ook aan de slag te gaan met YouTube. Wij kunnen hierbij de nodige ondersteuning bieden. Zo beschikken wij over alle apparatuur, zoals een green screen, voor het maken van de beste bedrijfsvideo’s. Daarnaast bieden wij een YouTube training, welke wij op meerdere manieren kunnen verzorgen.