Alleen internet of toch een alles-in-1 pakket als zzp’er?

Veel ondernemer die thuis werken hebben een alles in 1 pakket, maar er zijn ook ondernemers die minder tv kijken of nauwelijks bellen en liever alleen internet afsluiten. Geld besparen doen we als ondernemer graag. We leggen je uit welke factoren er zijn waar je rekening mee moet houden als je naar de alles in 1 pakketten van telecombedrijven gaat kijken.

In dit blog leggen we je ook uit hoe je een eigen pakket kunt kiezen. Ga namelijk na wat voor jou belangrijk is en speel daar op in. Je moet nooit teveel betalen en zeker niet voor iets wat je niet gebruikt! Zit je meer op Netflix en Videoland de hele avond, dan naar reguliere TV te kijken? Dan kun je beter alleen een internet abonnement nemen. Lees dit blog op je gemak door en dan doe jij er echt je voordeel mee in de praktijk.

Aandachtspunten alles in 1 pakketten

Je hebt verschillende mogelijkheden als je toch voor een alles in 1 pakket kiest. Maar waar let je op met het vergelijken?

1. Aanbod in de regio

Om te beginnen is het verstandig om het aanbod in je eigen regio te bekijken aan de hand van je postcode. Glasvezel wordt bijvoorbeeld nog niet overal aangeboden.

2. Internetsnelheid

De internetsnelheid is voor ondernemers natuurlijk belangrijk. Hoe is je gebruik? Zit je veel live games of video’s te streamen? Er zijn verschillende mogelijkheden in pakketten zoals:

  • 20 Mb/s: dit is geschikt voor draadloos internet, als je bijv. alleen e-mail wil kijken of een video wil streamen.
  • 30/40 Mb/s: hierdoor worden websites sneller geladen en kun je ook sneller bestanden uploaden en downloaden.
  • 50 Mb/s en meer: geschikt voor veel downloaden, streamen en gamen.

3. Duur van het contract

Je wilt als ondernemer altijd flexibel zijn. Kijk daarom goed naar de duur van het contract dat je aangaat en wat de opzegtermijn is.

Kies je eigen alles in 1 pakket

Niets is zo eenvoudig als online je pakket samenstellen en dan afsluiten. Maar de voorbereidingen zijn wat lastiger. Er zijn namelijk veel factoren waar je rekening mee kunt houden en we raden aan om dan ook de tijd te nemen om na te gaan wat je nodig hebt. Als je dat doet, dan kun je het beste een pakket kiezen wat aan jouw wensen voldoet. Denk daarbij aan de internetsnelheid. Waarom zou je meer betalen als je het niet nodig hebt?

Mocht het zo zijn dat je alleen gebruik maakt van internet en dan bijv. via internet tv kijkt, dan kun je ook een pakket kiezen met alleen internet. Je betaalt dan zeker niet teveel. Bellen doe je vaak met je mobiele telefoon dus dan zou een pakket met alleen internet ook volstaan. Maar dat is helemaal aan jou om na te gaan wat de wensen zijn, dan kun jij je keuze online maken en er je voordeel mee doen.

Veel succes met het vergelijken van je internet abonnement.