YouTube bereikt 2 miljard gebruikers!

YouTube behoort al jaren tot de meest populaire sociale kanalen, maar nooit eerder is het videokanaal zo hard gegroeid als nu. Steeds meer bedrijven besluiten daarom ook om zichzelf te vestigen op Youtube. Een goede zet, want via YouTube kun je tegenwoordig vrijwel iedere doelgroep effectief bereiken. Nog niet zo lang geleden heeft YouTube een nieuwe mijlpaal bereikt, namelijk die van 2 miljard gebruikers.

Hoog aantal inlogs per maand

Natuurlijk, een hoog aantal gebruikers, of leden, is interessant. Toch wordt dit een stuk minder interessant wanneer de accounts inactief zijn. Dus, laten we eens kijken naar het aantal inlogs per maand. Elke maand loggen 2 miljard mensen in op YouTube en bekijken ze video’s. Natuurlijk worden YouTube-video’s ook bekeken door niet-geregistreerde mensen, of het nu rechtstreeks op YouTube is of op externe websites waarin video’s zijn ingesloten.

Driekwart van de Nederlanders is actief op YouTube

Een indrukwekkend aantal internationale gebruikers is mooi, maar wat nu als jij alleen video’s wilt maken voor een Nederlands publiek? Dan is het goed om te weten dat ongeveer driekwart van alle Nederlanders minimaal eens per maand één of meerdere video’s op YouTube bekijkt.

De dagelijkse afspeeltijd van YouTube-video’s is meer dan 1 miljard uur

Elke dag worden YouTube video’s met een totale duur van meer dan 1 miljard uur afgespeeld. Dit zorgt elke dag voor miljarden views. Zoals gezegd is het niet mogelijk om alle video’s op dit kanaal te bekijken in een heel mensenleven. Deze statistiek bewijst dat zonder twijfel.

Meer dan 500 miljoen uur aan uploads per uur

Elk uur wordt meer dan 500 miljoen uur aan video inhoud geüpload naar YouTube. YouTube heeft geen inhoudsprobleem, zeker niet als het gaat om de beschikbaarheid van nieuwe content. 500 miljoen uur aan video-inhoud per uur, elke dag opnieuw!

Waag de sprong en kies voor YouTube

YouTube blijft gestaag doorgroeien. Tijdens de coronapandemie zijn meer mensen goed bekend geraakt met YouTube en het plezier van al die video’s. Dit is ook terug te zien in de groeicijfers van het kanaal. Als jij met jouw bedrijf nog niet actief bent op YouTube, dan is nu zeker het moment. Weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? Dan kun je bij ons een YouTube training volgen. Natuurlijk kunnen wij je ook helpen met het maken van effectieve, professionele en hoogwaardige video’s voor op YouTube.