Whiteboard video’s voor op social media

Whiteboard video’s zijn in opkomst op social media. In de Verenigde Staten staan de sociale kanalen al vol met whiteboard videomateriaal. We weten eigenlijk allemaal dat verreweg de meeste trends uit de VS overwaaien naar Nederland. Inmiddels zien we ook hier meer bedrijven aan de slag gaan met de mooie whiteboard video’s. Maar wat zijn het nu precies? Wat kun je ermee en waarom zijn de whiteboard video’s zo effectief? Wij vertellen je daar graag meer over.

Wat zijn whiteboard video’s precies?

Whiteboard video’s worden ook wel whiteboard animaties genoemd. Op de video is eigenlijk letterlijk een whiteboard te zien. Hierop worden tal van zaken weergegeven, zoals grafieken, instructies, tekenfiguren, getekende producten en lijsten. Eigenlijk kan alles erop weergegeven worden en dat zorgt ervoor dat de whiteboard video heel breed inzetbaar is. Een whiteboard video vertelt een creatief verhaal met afbeeldingen die getekend zijn op een whiteboard of iets wat daarop lijkt. Wanneer je een praktisch proces moet uitleggen op een makkelijk verteerbare manier, dan is een whiteboard video een perfecte oplossing. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een relatief eenvoudig onderwerp of juist over gecompliceerde constructies.

Wanneer gebruik je whiteboard video’s?

Whiteboard video’s zijn vooral ideaal om in te zetten voor het tonen van presentaties, omdat ze het gemakkelijk maken om een goed ritme te realiseren. Hierbij gaat het om een ritme tussen afwisselend praten en schrijven. Door de weergave van de whiteboard video wordt het begrip van de kijker gemaximaliseerd. Je kunt dit goed vergelijken met wat een infographic doet. Informatie wordt begrijpelijker gemaakt door er visuals aan te koppelen. Dit betekent ook dat de informatie makkelijker verwerkt en onthouden wordt door de kijker.

Maak wel gebruik van een goede app

Voor het maken van een whiteboard video is het belangrijk om gebruik te maken van een goede app. In de Verenigde Staten wordt bijvoorbeeld erg veel gebruik gemaakt van de app Doodly. Deze is niet alleen geschikt voor het maken van whiteboard video’s, maar ook voor het maken van blackboard video’s, greenboard video’s en zelfs glassboard video’s. Hiervoor moet dan wel een bedrag van bijna 40 dollar per maand worden neergelegd. Er zijn meerdere goede apps beschikbaar voor whiteboard video’s. Let er vooral op dat alle functies aanwezig zijn die jij nodig hebt voor je videomateriaal.

Welke functies heb jij nodig?

Wanneer je niet eerder whiteboard video’s hebt gemaakt, dan is het vaak lastig inschatten welke tools je wel nodig hebt en welke niet. In dat geval is het goed om te letten op de aanwezigheid van een aantal basisfuncties. Het is belangrijk dat het mogelijk is om tekstballonnen toe te voegen. Daarnaast is het ook goed als je aan de slag kunt met grafieken en . Weet jij precies welke creatieve manieren jij aan wilt spreken voor het maken van whiteboard video’s? Dan kun je natuurlijk in het bijzonder letten op de aanwezigheid van deze functies binnen de door jou gekozen app.

Videocontent wordt steeds belangrijker

Als bedrijf kun je aan de slag met veel verschillende soorten video’s. Wat dacht je van live actie video’s, screencast video’s en typografische video’s? Het is vooral belangrijk om goed te ontdekken welke soort video het best werkt voor jouw bedrijf en jouw doelgroep. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor videomateriaal van de beste kwaliteit. Deze deel je op sociale kanalen die voor jou het meest relevant zijn. Kun jij wel wat hulp gebruiken, op het vlak van videocontent of social media? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder.