Wat is SongPop en hoe werkt het?

Na het succes van Wordfeud en Draw Something is er nu een nieuwe app die Nederland aan het veroveren is. Dit keer moeten er geen woorden worden gelegd of tekeningen geraden worden, maar je muziek kennis wordt op de proef gesteld. SongPop is de app waar ik het over heb en is zowel beschikbaar voor Apple als Android.

Het succes van SongPop

De reden waarom SongPop door zoveel mensen op het moment wordt gespeeld is, omdat het erg laagdrempelig en herkenbaar is. Iedereen luistert naar de radio of kijkt muziekvideo’s op YouTube, dus we horen en kennen veel muziek. Voeg daar een wedstrijdelement en een Facebook koppeling aan toe en je hebt een succesvolle app.

Hoe werkt SongPop?

Ik heb een video gemaakt waarin ik laat zien hoe je SongPop speelt en hoe het eruit ziet.

Doel van SongPop

Het doel van SongPop is dat je zo snel mogelijk de naam of artiest van een nummer aanklikt. Doe je dit sneller dan je tegenstander dan ontvang je meer punten. Maak je daarnaast geen foute keuzes, dan krijg je nog meer punten. Deze punten blijven 1 week staan en dan wordt de winnaar bekend gemaakt. Vervolgens worden de scores gereset en kun je weer opnieuw gaan strijden tegen je vrienden.

SongPop begrippen

In ieder spel zijn er weer nieuwe woorden waar je mee te maken krijgt. Hieronder een overzicht van de begrippen in SongPop.

Create Game: Hier kun je een nieuw spel starten. Je krijgt hier de keuze om te spelen tegen een vriend op Facebook, een willekeurige tegenstanders, of om te zoeken naar spelers via e-mail of gebruikersnaam.

Song Pop Friends: Hier vind je een lijst met vrienden waarmee je een spel aan het spelen bent.

New Challenge: Als iemand een spelletje tegen je wilt spelen dan verschijnt er een knop met daarop New Challenge. Als je dit wilt spelen, dan druk je op ‘Accept”.

Vrienden uitnodigen: Het kleine icoontje met de klein poppertje en het plusteken is waar je vrienden kunt uitnodigen.

SongPop Munten: iHier kun je munten kopen die je tijdens het spel kunt gebruiken om Power-ups en extra afspeellijsten kunt kopen.

Remove 2 Songs: Onder elke vraag zie je de knop ‘Remove 2 Songs’. Door hier op te drukken halveert het aantal antwoorden waaruit je kunt kiezen. Het gebruik van het muzieknootje kost je wel aardig wat munten, dus wees niet te enthousiast.

Afspeellijsten: Afspeellijsten zijn muziek categorieën waar je vragen over krijgt. Je kunt er meer aan schaffen, maar dit kost je wel veel munten.

Munten / Coins: Je kunt munten of coins verdienen tijdens het spel. Daarnaast kun je ze ook aanschaffen door ze direct in de shop je kopen voor enkele dollars. Je krijgt voor iedere ronde die je verliest 1 munt en als je wint krijg je er 3.

Muzieknoten / Music Notes: Muzieknoten of Music notes zijn het andere betaalmiddel in SongPop. Via deze noten kunt je wissen van een afspeellijst of de helft van de antwoorden verwijderen. Deze music notes zijn ook via de shop te koop.

Sterren / Stars: Als je het spel speelt, zul je een set van vijf sterren naast de namen van alle categorieën staan. Wanneer je goed speelt in een van deze afspeellijsten zullen de sterren zicht vullen. Voor elke ster, krijg je meer nummers in dat genre.
SongPop icon

Wat vind jij van SongPop?

Zelf vind ik SongPop wel een leukere app dan WordFeud of Draw Something. De app is snel, loopt niet vast en is gemakkelijk in de bediening. Wat wel opvalt tijdens het spelen is dat je vaak dezelfde nummers te horen krijgt.