Draw Something: Wat is het en hoe werkt het?

De ouderwetse gezelschapsspellen zijn in een nieuw jasje helemaal hot als app voor de smartphone. Sinds vorig jaar zijn we met z’n allen aan het scrabbelen via Wordfeud, maar nu is een nieuwe rage die de online wereld aan het veroveren is: Draw Something!

Wat is Draw Something?

Draw Something is een spelletje waarbij je moet raden wat de andere heeft getekend. Het lijkt op het bordspel Pictionary uit 1985, waarbij je ook tekeningen van de andere moest raden. Bij Draw Something begin je met het kiezen uit drie woorden die je kunt tekenen. Er zijn drie moeilijkheidsgraden en de moeilijkste levert de meeste muntjes op, als de tegenpartij deze goed raad.

Degene die moet raden, krijgt 12 letters waarmee hij het woord moet maken wat jij tekent. Zodra hij het woord goed heeft ontvangt hij één of meerdere muntjes. Met deze muntjes kun je het spel verfraaien.

Hoe werkt Draw Something?

Om je te laten zien hoe het spel werkt, heb ik korte instructievideo gemaakt, waarin ik je laat zien hoe het spel werkt.

Koppeling met Facebook

Je kunt op verschillende manieren inloggen op Draw Something. Zo heb je de keuze om dit per e-mail of via Facebook te doen. Als je met je Facebook profiel inlogt, dan zul je in de app zien welke vrienden van je nog meer het spel spelen. Zo kun je dus eenvoudig een spelletje tegen je vrienden spelen.

Betaalde en gratis versie

Er is een gratis variant van het spel waarbij je na iedere tekening een advertentie te zien krijgt. Heb je hier geen zin in, dan kun je voor slechts € 0,79 de betaalde en advertentie-vrije app downloaden. Draw Something is momenteel beschikbaar in de appstore van Apple en de Google Play van Andriod.

Bommen

In het spel kun je bommen inzetten. Met deze bommen kun je letters laten verdwijnen die niet in het woord gebruikt worden wat jij moet raden. Je begint met 5 bommen, maar je kan er altijd meer bijkopen met de muntjes die je hebt verdient.