Wat is Dubsmash en hoe werkt het?

De nieuwste internethype van het moment is dubsmash. Dub…wat hoor ik je denken. Het is erg simpel, via Dubsmash maak je een video van jezelf terwijl je een bekende quote zegt of liedje zingt. Dit levert hilarische beelden op welke je gemakkelijk kunt delen met je vrienden. Wordt dit net zo’n hype als Songpop, Flappy bird en Wordfeud?

Wat is dubsmash?

Dubsmash is een app welke pas een paar dagen te downloaden is in de app stores, maar nu al razend populair is! De bedenkers zijn Jonas Drüppel, Roland Grenke en Daniel Taschik en wonen in Berlijn. Je kunt in de app kiezen uit een hoop bekende nummers en quotes. Het is ook mogelijk om je eigen nummer te uploaden. Vervolgens maak je een videoselfie en playback je de tekst. Dubsmash combineert dit en maakt er een grappige video van!

Hoe werkt dubsmash?

Zodra de app is gedownload kun je gelijk beginnen. Je ziet een overzicht met “trending” fragmenten die nu populair zijn. Je kunt ook zoeken naar een fragment. Als je een fragment hebt gevonden klik je op het play icoontje om het af te spelen. Je kunt vervolgens beginnen om jouw dub op te gaan nemen! Vervolgens kun je het filmpje opslaan en plaatsen op je social media kanalen.

Voorbeelden van dubsmash video’s

Hieronder zijn een aantal dubsmash video’s te vinden:

Ook bekende Nederlanders maken Dubsmash video’s. Zie hier Nicolette van Dam die Jandino Asporaat nadoet.

Zie hier de hockeydames Naomi van As, Maartje Paumen, Ellen Hoog, Lidewij Welten, Carlien Dirkse van den Heuvel en Eva de Goede die aan het gabberen zijn.

Download de Dubsmash app

Heb je na het zien van deze video’s zin gekregen om zelf ook een Dubsmash video te gaan maken? Download dan gratis de app in de App Store of in Google Play. Veel succes!